windows-defender-antivirus
Windows Defender går ut av testen med toppscore fra det uavhengige sikkerhetsselskapets antivirustest.

Annonse


Du trodde aldri “Microsoft” og “prisvinnende antivirus” skulle gå sammen – men se her!

En noe overraskende nyhet for mange: Softpedia melder at det uavhengige sikkerhetsinstituttet AV-TEST har foretatt grundige tester av forskjellige antivirusprogrammer, nærmere bestemt 20 stykker fra ulike leverandører. Kun fire av disse har oppnådd høyeste mulige score og blant disse er Microsoft sin Windows Defender.

Bruker standardinnstillinger

De aktuelle antivirusprogrammene som er benyttet i testen er utelukkende av typen som er myntet på brukere i privat setting. Testen har tatt utgangspunkt i standardinnstillinger for å avdekke hvilke som tilbyr best beskyttelse.

Til opplysning så er Norton Security 22.17, F-Secure SAFE 17 og Kaspersky Internet Security 19.0 de tre andre tilbudene som også oppnår toppscore, men til gjengjeld så krever disse et aktivt abonnement for å være fullt funksjonelle. Windows Defender derimot kommer gratis med Windows 10.

På den andre siden av skalaen finner man Webroot SecureAnywhere 9.0 som ikke klarer å yte stort.

Annonse
Må skille seg ut

Gitt utgangspunktet om at testen er foretatt av uavhengige sikkerhetsforskere så gir den stor innsikt i markedet for bruk av antivirusprogrammer for å beskytte seg mot skadevare og annet søppel man ikke ønsker å eksponere seg mot, spesifikt for Windows-brukere i denne sammenheng. Mens Microsoft tilbyr en gratis og lett tilgjengelig tjeneste for å beskytte maskinen så krever de nærmeste konkurrentene med tilsvarende beskyttelse et løpende abonnement for mye av de samme tjenestene.

Er du fornøyd med Windows Defender eller bruker du et annet antivirusprogram?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse