Human Horizons HiPhi 1
Du får 50 tommer fordelt på ni skjermer i denne bilen.

Annonse


Sjekk denne helsprø el-bilen med ni skjermer og rekkevidde på 65 mil

Elektriske sparksykler, elektriske motorsykler og elektriske biler. Utvalget blant elektrifiserte kjøretøy vokser for hver dag som går, og i Kina er dette området i rivende utvikling. Eller rivende kopiering, om du vil.

Det går nærmest ikke en dag uten at vi får presentert et nytt el-bilkonsept, men sannheten er at 90 prosent av bilene aldri ser dagens lys.

Høyteknologisk el-SUV

Kan Human Horizions bil være et unntak? Vi tviler, men tar likevel gjerne en titt på deres nye modell-serie HiPhi. Den første bilen selskapet skal produsere heter HiPhi 1. Denne el-SUV-en har en rekkevidde på hele 65 mil – hevder de.

– HiPhi 1 er en førsteklasses, teknologisk avansert superbil-inspirert el-bil, sier Ding Lei. Han er grunnlegger av selskapet bak bilen.

Annonse
AI lærer seg preferansene dine

Lei trekker frem det spesielle designet, med en stor kupé, og alle de teknologiske funksjonene, når han skryter av denne modellen. Blant annet får 6-seteren «verdens første Human Oriented Architecture». Ifølge selskapet skal dette være et AI-system som kan lære hva passasjerene ønsker, og deretter tilpasse sine funksjoner i henhold til ønskene.

Les også: Trondheim-selskap har avduket elbil med portable batterier og trådløs ladeplate

562 sensorer og ni skjermer

Det er også den første bilen som er 5G-klar via sitt vehicle-to-X communication (V2X)-system. Det gjør det mulig for bilen å kommunisere med nettverk på en rask og effektiv måte. Med sine 562 sensorer av ulike størrelser og typer, er bilen i teorien klar for selvkjørende egenskaper.

Selv om Tesla har store skjermer i sine biler, tar det kinesiske selskapet det hele til et nytt nivå. Her får du 50 tommer fordelt på hele ni skjermer! Man kan til og med låse opp bilen med ansiktet.

Vil lansere utenfor Kina

Planen er å sette i gang produksjonen av denne bilen i 2021. I første omgang er det kun innbyggere i Kina som skal kunne kjøpe bilen, men Human Horizon har gjort det klart at de har ambisjoner om å utvide til resten av verden senere.

Human Horizons har også avslørt at de jobber med et annet el-bilkonsept:

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse