apple_macbook
Apples etterforskers for grove lovbrudd i Japan.

Annonse


Apple undersøkes for grove lovbrudd: – De presset selskap til å gi dem teknologi gratis

Japans “Fair Trade Commission” etterforsker Apples avtaler med underleverandører.

Mener Apple kan ha presset partnere ulovlig

Kommisjonen skal finne ut om Apple har misbrukt makten sin til å presse sine japanske partnere. Det amerikanske gigantselskapet undersøkes med hjemmel i antimonopol-lovgivningen i landet.

Dette er ikke første gang Apple får høre det fra japanske myndigheter; i fjor ble det kjent at iPhone- og Mac-selskapet kan ha brutt samme lovgivning i forhold til hvordan de selger sine mobiler i det teknologi-glade landet.

Det amerikanske justisdepartementet undersøker også Apple for å finne ut om de nå er så store at de må reguleres, og undersøker blant annet App Store:

Dette skal Apple ha gjort

Mer konkret til sakens kjerne: myndighetene mener at Apple har brukte makten sin til å presse komponent-leverandører til å senke prisene og skal ha presset dem til å forby salg av deler og teknologi til konkurrerende selskap.

Annonse


Apple skal også ha avtaler med selskap der det går frem at selskapet tvinger selskaper til å gi dem teknologi gratis, og hvordan best nytte den.

Ifølge de foreløpige undersøkelsene stopper det ikke der; Tim Cooks selskap skal til og med ha truet med å bryte en avtale med et konkret selskap etter at det anonyme selskapet ikke ønsket å gi Apple opphavsrettsbeskyttet teknologi.

Vi følger utviklingen i denne, og den amerikanske saken.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse