Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples etterforskers for grove lovbrudd i Japan. (Ill.: Pixabay)

Apple undersøkes for grove lovbrudd: – De presset selskap til å gi dem teknologi gratis

Også USA presser Tim Cook.

Japans «Fair Trade Commission» etterforsker Apples avtaler med underleverandører.

Mener Apple kan ha presset partnere ulovlig

Kommisjonen skal finne ut om Apple har misbrukt makten sin til å presse sine japanske partnere. Det amerikanske gigantselskapet undersøkes med hjemmel i antimonopol-lovgivningen i landet.

Dette er ikke første gang Apple får høre det fra japanske myndigheter; i fjor ble det kjent at iPhone- og Mac-selskapet kan ha brutt samme lovgivning i forhold til hvordan de selger sine mobiler i det teknologi-glade landet.

Det amerikanske justisdepartementet undersøker også Apple for å finne ut om de nå er så store at de må reguleres, og undersøker blant annet App Store:

Dette skal Apple ha gjort

Mer konkret til sakens kjerne: myndighetene mener at Apple har brukte makten sin til å presse komponent-leverandører til å senke prisene og skal ha presset dem til å forby salg av deler og teknologi til konkurrerende selskap.

Apple skal også ha avtaler med selskap der det går frem at selskapet tvinger selskaper til å gi dem teknologi gratis, og hvordan best nytte den.

Ifølge de foreløpige undersøkelsene stopper det ikke der; Tim Cooks selskap skal til og med ha truet med å bryte en avtale med et konkret selskap etter at det anonyme selskapet ikke ønsket å gi Apple opphavsrettsbeskyttet teknologi.

Vi følger utviklingen i denne, og den amerikanske saken.

Kilde:
Reuters

Stikkord: macbook