Frank Zapata Hovedboard
Flyboard Air kan nå en toppfart på 190 km/t.

Annonse


Krasjet i vannet med under forrige rekordforsøk – nå har han endelig klart det

Franky Zapata vakte oppsikt da han under Frankrikes nasjonaldag 14. juli demonstrerte det meget spesielle flyvende fartøyet Flyboard Air.

Dette fartøyet bygde gründeren fra Marseilles i sin egen garasje hjemme.

Saken fortsetter under bildet.

Flyboard Air
Frank Zapata på sin Flyboard Air under Frankrikes nasjonaldag 14. juli.

Krasjet da han skulle fylle drivstoff

For litt over en uke siden forsøkte samme mann å krysse den engelske kanal. Målet var å komme seg fra Sangatte i Frankrike til Dover i England på 20 minutter.

Annonse


Med seg i ryggsekken hadde han 42 liter parafin. Men fordi rekordforsøket strakte seg over en så stor distanse var Zapata avhengig av å fylle drivstoff underveis. Flyboard Air kan nemlig være i lufta 10 minutter om gangen.

Derfor stod det en båt på sjøen, med en påmontert drivstoffstasjon. Det var da piloten Zapata skulle lande på plattformen at det gikk galt. Han bommet og krasjet i vannet. Han ble ikke skadet i hendelsen, og like etterpå kunngjorde han at et nytt forsøk ville finne sted i nærmeste fremtid.

– Sinnsykt

I går gjennomførte Zapata rekordforsøket på nytt. Denne gangen gikk ferden smertefritt for seg. Hovedboardet fungerte som det skulle og fyllingen av drivstoff skjedde uten problemer.

Under rekordforsøket, som varte i totalt 22 minutter, nådde Zapata en hastighet på 170 kilometer i timen.

– Vi lagde denne maskinen for tre år siden. Og nå har vi krysset kanalen – det er sinnsykt, sa Zapata etter det vellykkede rekordforsøket.

I 2018 mottok Zapata 1.3 millioner euro fra det franske militæret for å gjøre Flyboard Air funksjonelt for militært bruk. 

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse