huawei-hongmeng-os
Huawei kan vise frem Hongmeng allerede denne uken under en utviklerkonferanse i Kina.

Annonse


Huaweis Hongmeng-OS kan avsløres denne uken

Flere medier siterer en ny rapport som skal ha det til at Huaweis alternative operativsystem er nær annonsering. Det er usikkert om operativsystemet kan erstatte Android eller ei – Huawei selv har vært ganske uklare i beskjedene sine hittil.

– Vises frem denne uken

Rapporten stammer fra kinesiske Global Times og gjengir en rekke detaljer som bør tas med en klype salt inntil videre. Annonseringen av operativsystemet er ifølge rapporten ikke så lenge til, slik at vi bør kunne avklare rapportens autentisitet om ikke så lang tid.

Detaljene som fremgår skal ha det til at Hongmeng OS vises frem under utviklerkonferansen deres i Dongguan, Kina. Konferansen går av stabelen den 9. august, og Huawei-topper skal ha uttalt at programvaren i hovedsak er myntet på IoT-enheter, og at det først dukker opp på smart-TV-er fra Honor.

Sammenlignes med Googles mystiske prosjekt

Rapporten sammenligner operativsystemet med Googles Fuchsia som lenge har vært under utvikling men som vi enda ikke har sett noe særlig av. Huaweis nye operativsystem skal visstnok også ha blitt utviklet fra grunnen av til å være bedre egnet med kunstig intelligens og at det skal kjøre på flere plattformer.

Annonse
Global Times skriver dessuten at en telefon med Hongmeng-OS er nær lansering, og at det blir testet i denne perioden. Den første enheten kan lanseres allerede sammen med deres kommende flaggskip som er Mate 30 Pro senere i år. Prisen på den noe eksperimentelle telefonen skal være omkring 300 amerikanske dollar.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse