Apple forskning og utvikling
Apple investerer tungt i forskning og utvikling.

Annonse


Apple har aldri brukt mer penger på dette

Når salget av iPhone svikter må Apple se seg rundt etter nye inntektskilder. Nå viser det seg at Apple har brukt 4.2 milliarder dollar – 37 milliarder kroner – på forskning og utvikling iløpet av forrige kvartal, som endte i juni.

Dette er det kvartalsvise høyeste beløpet selskapet har brukt på dette området noensinne. Det kommer frem av selskapets inntektsrapport for forrige kvartal.

142 milliarder kroner i år

Totalt brukte Apple 7.9 prosent av sine totale inntekter på forskning og utvikling. I 2019 planlegger selskapet å bruke over 142 milliarder kroner på dette området.

Til tross for økende investering i forskning og utvikling, ligger Apple fortsatt et stykke bak konkurrentene på dette området. I kvartalet som endte i juni brukte Microsoft 13,4 prosent av inntektene sine på R&D (Research and Development), mens Google brukte 15.7 prosent.

Annonse


– Trenden vil fortsette

Analytikere har også bitt seg merke i Cupertino-gigantens stadig økende fokus på forskning og utvikling. Da Apple kunngjorde sine kvartalstall for sine investorer, ble selskapet spurt av en analytiker om den økende investeringen vil fortsette i tiden fremover.

Finansdirektør i Apple, Luca Maestri kunne da bekrefte at trenden vil fortsette.

«Vi vil forbedre brukeropplevelsen og differensiere våre produkter og tjenester på markedet. Så vi vil fortsette å gjøre det. Noen av investeringene er veldig strategisk for oss og vil ha langsiktige implikasjoner».

Les også: Apple-sjefen: – Vi ønsker å fortsette produksjon av Mac Pro i USA

Intel-oppkjøp satte rekord

Maestri trakk frem oppkjøpet av Intels modemavdeling som et eksempel på en slik type investering.

Joda, selskapet kjøpte Beats for 3 milliarder dollar i 2014, men Intel-oppkjøpet er større med tanke på hvor mange ansatte som faktisk flytter inn i Apples hovedkvarter.

«Tim Cook-doktrinen»

Et av Tim Cooks store mål er at Apple skal eie alle teknologiene som brukes i produktene deres. Dette har blitt kjent som «Tim Cook-doktrinen».

– Vi har en langsiktig strategi der målet er å eie og kontrollere de primære teknologiene bak produktene vi lager, sa Cook.

Prosessorene på innsiden av iPhone produseres ikke lenger av andre brikkeprodusenter, slik som Qualcomm, men av istedet av Apple selv. De har også utviklet sin egen trådløse Bluetooth-brikke, en av nøkkelteknologiene bak AirPods.

– Vi gjør det svært godt på wearable-området. Vi holdt oss til dette området i en tid der andre ikke gjorde det. Vi har lagt ned mye energi i dette og mye forskning og utvikling. Vi er i en veldig god posisjon i dag, sa Cook til sine investorer.

Kilde:
CNBC

Annonse