Fresco Motors
Slik kommer bilen til å se ut, ifølge datagenererte bilder.

Annonse


Trondheim-selskap har avduket elbil med portable batterier og trådløs ladeplate

Norge er et av Teslas viktigste markeder og generelt har salget av elbiler tatt helt av i landet vårt.

Men nå ønsker et Trondheims-basert selskap å røske opp i elbilmarkedet på en oppsiktsvekkende måte. Fresco Motors planlegger nemlig å gjøre det umulige: å lansere en norsk-produsert elbil som skal kunne ta opp kampen mot Tesla og de andre store produsentene av elektriske biler.

Planen er så ambisiøs at det er lett å le det hele bort. Aldri før har et norsk selskap gjort suksess med en egenprodusert bil. Noen har prøvd, men det har aldri gått spesielt bra. Det nærmeste vi har vært er elbilen Think, som etter planen skulle gå i produksjon i 2012, men som likevel aldri endte opp i markedet.

Oppstartsselskapet Fresco Motors har nå avduket en elektrisk sedan med oppsiktsvekkende spesifikasjoner og funksjoner.

Annonse


Skal slippe rekkeviddeangst

Det er viktig å påpeke at selskapet ikke har en prototyp klar på nåværende tidspunkt.

Det selskapet har derimot, er datagenererte bilder av bilen, som heter The Reverie. Og basert på bildene kan vi si at den helelektriske bilen har et lekkert design.

Når det gjelder rekkevidde får vi ikke oppgitt konkrete tall, men Fresco sier at eierne av denne bilen slipper rekkeviddeangst.

Ellers hevdes det at bilen vil kunne akselerere fra 0 – 100 km/t på to sekunder. Toppfarten skal være på 300 km/t.

Fresco Motors elbil
Slik kommer bilen til å se ut, ifølge datagenererte bilder.

Reservebatterier og ladematte

Men ikke nok med det:

«Det er vanlig blant eiere av kjøretøy med forbrenningsmotorer at man har med seg drivstoffkanner. Hvorfor skulle ikke eiere av elektriske biler kunne ha det samme?», skriver Fresco Motors på sine nettsider.

Det kan altså se ut som at eiere av denne bilen skal kunne ha med seg ekstra batterier i tilfelle uhellet er ute. Detaljene er så få at vi vet ikke mer om hvordan dette vil fungere i praksis. Men selskapet opplyser også at bilen vil leveres med en trådløs ladematte.

Kan reserveres nå

Til tross for at Fresco ikke kan si noe om når bilen eventuelt kommer ut på markedet, ei heller detaljer rundt pris, har selskapet begynt å ta i mot reservasjoner av denne bilen.

ITavisen vil naturligvis følge dette prosjektet tett og snakke med Fresco så snart det lar seg gjøre. Det er tross alt ikke hver dag et norsk selskap forsøker å ta del i det globale elbilmarkedet.

– Når vi ser på statistikken foretrekker målgruppa vår å kjøpe fra norske selskaper. De har bare ikke hatt muligheten til å gjøre det hittil. Vi har nå mer enn 70 nordmenn som har reservert bilen, og det uten å være et kjent selskap, sier Fresco-toppsjef Espen Kvalvik til InsideEV.

Nå gjenstår det å se om Fresco klarer å skaffe nok midler til å realisere dette prosjektet.

Kilde:
Electrek

Annonse