Tesla hundemodus
"Dog Mode" gjør alt lettere for deg, hunden din og bekymrede forbipasserende.

Annonse


Tesla har fikset kritisk feil. Hundeeier: – Andre bilprodusenter bør være bekymret

Tidligere i år introduserte Tesla en ny funksjon kalt «Hundemodus». Målet med funksjonen er å holde kjæledyr trygge i bilen mens eierne er ute. Ved å holde klimaanlegget påskrudd kan hunden bli værende i bilen uten å risikere overoppheting.

I tillegg til å holde en levelig temperatur i Teslaen, får også forbipasserende beskjed via skjermen i bilen om at klimaanlegget er skrudd og at hunden har det fint.

Oppdaget livsfarlig feil

Men som vi kunne skrive tidligere denne uken har Teslas hundemodus hatt en kritisk feil, som i verste fall kunne bidratt til å ta livet av våre firbeinte venner.

Det fikk Rahul Sood erfare i sommer.

Annonse


Han oppdaget at dersom viftehastigheten ble manuelt justert, fungerte ikke «dog mode».

«I dag brukte jeg hundemodus og heldigvis beholdt jeg appen åpen. Til min store forstrekkelse var det 29 grader i bilen, og temperaturen økte», skrev Sood i en Twitter-melding adressert til Elon Musk.

Fikset etter to dager

Musk lovte å fikse feilen, og nå kan vi konstatere at det ikke tok veldig lang tid før feilrettingen kom på plass. Nå har Sood, på Twitter, publisert et bilde av en programvareoppdatering for Teslas hundemodus.

«Hundemodus vil nå begrense alle manuelle klimajusteringer bortsett fra temperatur», heter det ifølge oppdateringsbeskrivelsen. Dette skal altså forhindre at hundemodus skrur seg av uten at brukeren selv ønsker det.

Sood er tydelig fornøyd med Teslas raske respons.

«Ingen andre bilprodusenter ville (eller kunne) ha respondert så raskt som Tesla gjorde og fikset problemet så raskt som de gjorde. Tesla er et fantastisk selskap, alle andre bilselskaper burde være bekymret».

Kilde:
Twitter

Annonse