Kilder Digitimes har vært i kontakt med forventer at Apple lanserer 5G-MacBook neste år.

Annonse


5G-MacBook kommer kanskje neste år – men det kan bli dyrt

Vi er ganske sikre på at neste års iPhone-modeller får 5G-funksjonalitet og at Apple vil benytte seg av Qualcomms 5G-modem i disse telefonene.

Men det er ikke sikkert at det kun er iPhone som får 5G neste år. Nå melder Digitimes at også MacBook-maskiner får 5G-støtte så tidlig som neste år.

Les også: Apple kjøper Intels modemavdeling for 8,6 milliarder kroner

Blir uansett slått av konkurrentene

Taiwanske Digitimes har en noe rufsete historikk når det gjelder å spå kommende Apple-lanseringer. Noen ganger treffer de blink, mens andre ganger blir den noen skikkelige bommerter. Om dagens nyhet faller inn under sistnevnte kategori gjenstår å se.

Annonse
Nettstedet skriver også at Lenovo, HP og Dell vil være de første produsentene som lanserer 5G-maskiner. Disse lanserer 5G-maskiner en gang iløpet av andre halvdel i år. Apple følger etter en gang i løpet av andre halvdel neste år, skriver Digitimes, som siterer industri-kilder.

Den som ler sist, ler best?

Til tross for at selskapet kommer senere til markedet enn konkurrentene skal Apples 5G-sender/mottaker tilby høyere effektivitet og «overlegen» ytelse sammenlignet med dem, hevder nettstedet.

Dette skal skyldes at Apple benytter seg av et keramisk antennekort. Et slikt kort koster ifølge MacRumors seks ganger så mye som et tradisjonelt antennekort av metall, men tilbyr dobbelt så høy effektivitet når det gjelder overføring og mottak av 5G-signaler. En annen grunn til at MacBook-maskiner med 5G-støtte blir kostbare, handler om at MacBooks er innpakket i metall. Det fører til at maskinene krever 13-15 antenner, i motsetning til 11, som de en typisk 5G-smarttelefon trenger.

Ville ha 3G i MacBook Air fra 2008

Dette er altså første gang vi hører om en 5G-MacBook, og siden det er Digitimes som melder dette bør vi som vanlig ha en sunn dose skepsis til informasjonen.

Likevel er det ingen tvil om at også Apple en gang kommer til å tilby 5G i sine maskiner. Selskapet har også lekt med tanken på mobilnett-tilkobling tidligere. For mange år siden vurderte nemlig selskapet å produsere en MacBook Air med 3G-tilkobling. Tidligere Apple-sjef og nå avdøde Steve Jobs, sa imidlertid at Apples bestemte seg for å ikke gjøre det i 2008, da Air first ble lansert. Begrunnelsen den gang var at 3G-støtten ville krevd for mye plass i maskinen og at det ville låst brukeren til en spesifikk operatør.

La aldri fra seg tanken

Selv om Air-maskinen med 3G aldri så dagens lys, la selskapet aldri fra seg ideen om å produsere en maskin med mobilt nettverk. I 2016 fikk Apple godkjent to patenter som beskrev en metode for å implementere 4G i MacBook-maskiner.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse