Tesla hundemodus
Teslas hundemodus har en kritisk feil. Elon Musk lover å fikse problemet.

Annonse


Teslas hundemodus er livsfarlig

Å forlate et dyr i en bil er svært vanlig, og nærmest uungåelig for hundeeiere å gjøre fra tid til annen.

Men på varme sommerdager kan det fort bli en livsfarlig situasjon for hunden, noe som er bakgrunnen for at du, men loven i hånd, har rett til å knuse ruta på en bil dersom du oppdager en hund i livsfare.

Slipper unødvendig knusing av ruter

Tidligere i år introduserte Tesla en ny funksjon kalt «Hundemodus». Målet med funksjonen er å holde kjæledyr trygge i bilen mens eierne er ute. Ved å holde klimaanlegget påskrudd kan hunden bli værende i bilen uten å risikere overoppheting.

I tillegg til å holde en levelig temperatur i Teslaen, får også forbipasserende beskjed via skjermen i bilen om at klimaanlegget er skrudd og at hunden har det fint.

Annonse
Kan fort bli farlig på grunn av programvarefeil

Men det er et stort problem med funksjonen. En programvarefeil kan nemlig sette hunden i livsfare, noe Rahul Sood fikk erfare i sommer.

Han oppdaget at dersom viftehastigheten har blitt manuelt justert, fungerer ikke «dog mode».

«I dag brukte jeg hundemodus og heldigvis beholdt jeg appen åpen. Til min store forstrekkelse var det 29 grader i bilen, og temperaturen økte», skriver Sood i en Twitter-melding adressert til Elon Musk.

Tesla-sjefen svarte raskt på meldingen:

«Fikser», var Musks korte svar.

Tesla jobber med andre ord med en feilretting, men frem til den er lansert bør du altså være forsiktig når du bruker hundemoduset.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse