Apple-Watch-Series-4-ECG
Apple Watch Series 4 byr på EKG, men kardiologer er ikke overbevist om at denne funksjonen gir så stor nytte som man skal ha det til.

Annonse


Kardiologer er enige: EKG-funksjonen på Apple Watch Series 4 er ikke så imponerende

EKG-funksjonen er eksklusiv på Apple Watch Series 4 inntil videre, og gir en fordel i at man kan monitorere hjerterytmen for å avdekke eventuell irregulær hjertebank og potensielt advare om fare for hjerteinfarkt.

Veldig få udiagnostiserte tilfeller

Det betyr at enkelte kan dra stor nytte av en slik klokke, men det viser seg at kardiologer ikke nødvendigvis er helt enige i dette.

Nettstedet CNET tok kontakt med en rekke kardiologer for å grave i dette, og det gjennomgående er at disse er enige i at AFib (den aktuelle hjertefeilen) er et alvorlig problem, men at det er tvilsomt hvorvidt dette kan avdekkes hos Apple Watch Series 4-brukere. Ifølge statistikk fra CDC estimeres det at AF (Atrieflimmer) påvirker mellom 2.7 og 6.1 millioner amerikanere, og majoriteten av disse er over 65 år.

Av den samme statistikken går det frem at rundt to prosent av folk under 65 har AF, og at kun én prosent kan ha udiagnostisert AF.

Annonse


Unødvendig stressbelastning

Det skrives at tilfeller med infarkt av denne spesifikke typen ofte ikke viser noen symptomer og at det ikke nødvendigvis trenger behandling. Av den grunn påpeker flere av kardiologene at en ung og sunn person som ikke har blitt diagnostisert med hjerteproblemer ikke vil dra særlig fordel av EKG-funksjon på nyere Apple Watch-modeller.

Ifølge professoren Venkatesh Murthy, professor i preventiv kardiologi ved University of Michigan så er 90 prosent av varsler om irregulær hjerterytme kun falske alarmer. Murthy mener derfor at den unge befolkningen som går til innkjøp av Apples nyeste smartklokke for EKG-funksjonen sannsynligvis overdiagnostiserer seg selv, med unødvendig stressbelastning som potensielt forårsakes av at man bekymrer seg om at problem som sannsynligvis ikke eksisterer.

Var EKG-funksjonen en viktig grunn for at du kjøpte Apple Watch Series 4?

Kilde:
Wccftech

Annonse