mac-pro-2019-740x416
Tim Cook skulle gjerne sett for seg at produksjonen av Mac Pro holdes i USA.

Annonse


Apple-sjefen: – Vi ønsker å fortsette produksjon av Mac Pro i USA

I gårsdagens investormøte der Apple gjorde rede for årets tredje kvartal så uttalte Apple-sjefen at selskapet ønsker å fortsette produksjonen av Mac Pro i USA. Uttalelsen var svaret på et spørsmål om en potensiell utflytting av Mac Pro-produksjonen ut av USA som følge av økte tollavgifter på komponenter som importeres fra Kina.

Blandede signaler

Tim Cook påpekte at en ikke bør tillegge produksjonsland så mye vekt, fordi produktene deres “på en måte lages overalt”.

Han forklarte at produkter og komponenter lages i USA, Japan, Korea, Europa og andre områder. Dette omtaler Cook som forsyningsstrukturens natur, en måte å kartlegge det på som ifølge han vil også være gjeldende i fremtiden.

Når det gjelder Mac Pro spesifikt så fortalte Apple-sjefen at selskapet vil fortsette å investerte i deres amerikanske produksjonslokaler:

Annonse
– Vi har hittil laget Mac Pro i USA og ønsker å fortsette denne trenden. Vi jobber med kapasiteten vår til å gjøre nettopp dette, konkluderte Cook.

Ville bli unntatt nye tollsatser

Apple har siden 2013 produsert Mac Pro i Texas, men i juni ble det offentliggjort en rapport der The Wall Street Journal hevdet at produksjonen av den kommende 2019-modellen skal flyttes til Quanta Computer, i Kina. Den tid uttalte selskapet at den endelige produksjonen kun er en del av en helhetlig prosess for å ferdigstille produktet.

I juli søkte Apple fritak fra de nye tollsatsene på komponenter til Mac Pro, men søknaden ble møtt med negativ respons da den amerikanske presidenten fortalte at dette ikke kommer til å innvilges.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse