Annonse


Hun hacket en av USAs største banker – fikk tilgang til sensitiv informasjon om 106 millioner kunder

33 år gamle Paige Thompson er mistenkt for å stå bak et av verdenshistoriens største datainnbrudd. Hun skal ha hacket seg inn i en server tilhørende banken Capital One og skaffet seg tilgang til data om mer enn 100 millioner kunder.

Informasjonen inkluderer 140 000 personnummer, 1 million forsikringsnummer og 80 000 bankkontonummer, for å nevne noe.

Kunders navn, adresser, kreditt-score og telefonnummer skal også være blant informasjonen hackeren fikk tilgang til. Det opplyser både banken og justisdepartementet i USA.

Utnyttet feil i brannmur

I tiltalen mot kvinnen kommer det frem at Thompson forsøkte å dele informasjonen med andre på internett. Kvinnen, som nå bor i Seattle, har tidligere jobbet som programvareingeniør for et skylagringsselskap som Capital One benyttet seg av, ifølge justisdepartementet.

Annonse


Tilgangen skal hun ha skaffet seg ved å utnytte en feilkonfigurert brannmur.

Thompson ble arrestert mandag, men datainnbruddet skal ha skjedd 22. og 23. mars i år.

– Beklager på det sterkeste

Capital One hevder de har tettet sikkerhetshullet og at det er «usannsynlig at informasjonen ble brukt til svindel av dette individet».

– Jeg beklager på det sterkeste den forståelige bekymringen denne hendelsen forårsaker for de berørte kundene og jeg er forpliktet til å ordne opp, sier Capital One-sjef Richard Fairbank i en uttalelse.

Dyr affære

Totalt skal antall berørte kunder være opp i 100 millioner-klassen. Det er kun personer i USA og Canada som er berørt av innbruddet, ifølge Capital One.

Capital One anslår at hackingen vil koste selskapet mellom 100 – 150 millioner dollar.

Thompson risikerer nå opptil fem års fengsel og en bot på opptil 250 000 dollar, omlag 2,2 millioner kroner.

Capital One-aksjen gikk ned 4 prosent på børsen sent mandag kveld.

Kilde:
CNN

Annonse