TikTok Logo
ByteDance kommer med en egen smarttelefon.

Annonse


TikTok-skaperen skal lansere smarttelefon

I vår kunne to kilder avsløre overfor The Financial Times at ByteDance, selskapet bak TikTok, jobber med en smarttelefon.

På det tidspunktet var det bare et rykte. Det håndfaste beviset manglet. Vel, nå har ByteDance bekreftet at selskapet planlegger å lansere en egenprodusert telefon. Det skriver Reuters.

Overtok telefon som var under utvikling

Planen er en del av et samarbeid mellom ByteDance og teknologiprodusenten Smartisan Technology.

Smarttelefonen skal ha vært under utvikling allerede før partene inngikk et samarbeid.

Annonse
«Produktet er en fortsettelse av tidligere Smartisan-planer, der målet er å tilfredsstille behovene til den gamle Smartisan-kundebasen», sier en talsperson for ByteDance til Reuters.

ByteDance-sjefen drømmer om å bygge smarttelefon fullstappet med forhåndinstallerte apper

En avdeling i den kinesiske finansavisen Caijing hevder at arbeidet begynte for syv måneder siden, og at prosjektet ledes av tidligere Smartisan-direktør Wu Dezhou.

Tidligere i år overtok ByteDance en mengde Smartisan-patenter. Enkelte Smartisan-ansatte ble også flyttet over til ByteDance. ByteDance omtalte dette som en «normal talentflyt» mellom to selskaper.

The Financial Times skrev i mai at ByteDance-sjef Zhang Yiming lenge har drømt om å bygge en smarttelefon full av forhåndsinstallerte apper.

Det er ukjent hvilke spesifikasjoner telefonen får, men det er nærliggende å tro at innholdet vil være sentrert rundt ByteDance’ mange apper, TikTok inkludert – selvfølgelig. Om telefon lanseres utenfor kjernemarkedet, Kina, vites ikke.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse