Oppo
Oppo gjør som Samsung har gjort flere ganger tidligere - introduserer telefon med kurvet skjerm. Oppo tar det likevel et skritt lenger enn Samsung.

Annonse


Oppo fnyser av Samsungs kurvede panel – viser frem «waterfall»-skjerm som er brettet 88 grader på begge sider

2019 har vært året der busslommer har måttet vike for nye løsninger. Noen har eksperiment med pop up-kameraer, både mekaniske og elektroniske.

Andre har forsøkt å implementere kameraet i selve skjermen. Enten slik Samsung har gjort med S10-serien, eller under skjermen, slik flere andre kinesiske selskaper har eksperimentert med, inkludert Xiaomi og Oppo.

Brettes 88 grader på begge sider

Nå viser Oppo frem en prototyp av en telefon med en fleksibel skjerm de kaller «Waterfall». Denne dekker så å si hele fremsiden av telefonen, samt sidene, takket være den kurvede skjermen. Her brettes nemlig skjermen 88 grader på både venstre og høyre side av telefonen.

Saken fortsetter under bildet.

Annonse




Når man ser telefonen forfra er rammene nærmest usynlige. Dette er åpenbart tiltenkt en flaggskip-telefon. Om den ser dagens lys er imidlertid mer usikkert.

Lettknuselig?

Selskapet har nemlig vært sparsomme med detaljer rundt denne enheten. Vi vet verken spesifikasjoner, pris eller tilgjengelighet. Men det vi lurer mest på, er hvordan Oppo skal forhindre at kundene kommer tilbake med knuste skjermer.

Saken fortsetter under bildet.

Fordi skjermen strekker seg såpass langt rundt telefonen, sier det seg selv at den er mer utsatt for skader etter et eventuelt fall. Det skal bli interessant å høre hva slags skjerm-teknologi det kinesiske selskapet har tatt i bruk.

Les også: Oppos elleville 5G-telefon gir deg 10x tapsfri zoom

Hvordan har de løst dette?

Like spennende blir det også å høre mer om hvordan Oppo mener at du skal holde telefonen i hånda uten at den kurvede skjermkanten registrerer ufrivillige trykk. Kanskje deaktiveres sidepanelene når du holder den i hånda?

Det er for øvrig ikke noe kamera å spore i denne mystiske telefonen. Oppo har tidligere demonstrert at de er kapable til å implementere et kamera under en mobilskjerm, så det kan fort være løsningen de har gått for her også.

Kilde:
Gizmochina

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse