Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du behøver ikke en gang berøre skjermen for å bruke Pixel 4: man kan veive på avstand med gester for å utføre funksjoner.

Pixel 4 utstyres med radar for å banke iPhone på denne måten: du kan bruke den uten å berøre skjermen

Google forklarer hvordan det fungerer.

Google klargjør lanseringen av Pixel 4. Selskapet bekreftet at oppfølgeren er på vei forrige måned etter måneder med større lekkasjer. Mobilen ventes neste måned.

Pixel 4 har spennende teknologi

Nå skryter Google av at deres nye flaggskip-mobil kommer til å gjøre det langt mer elegant å låse opp enheten med ansiktet enn hva FaceID er i stand til – visstnok trengs det ikke å løfte mobilen til ansiktet:

«Motion Sense»

«I løpet av de siste fem årene har vårt Advanced Technology and Projects team (ATAP)-team, jobbet med Soli, en bevegelses-sensor med radar-teknologi.»

«Vi har utviklet en miniatyr-versjon av radaren og plassert den på toppen av Pixel 4. Mobilen merker så mindre berøringer rundt mobilen, og kombinerer dette med unike programvare-algoritmer med en maskinvare-sensor, slik at mobilen kan følge med på gester og være klar når du er».

pixel4_google_phone
Pixel 4 har avanserte sensorer som gjør det enkelt å låse den opp.

«Pixel 4 blir den første enheten med Soli som drives av vår nye «Motion Sense»-funksjon som gjør det mulig å bla i låter, dempe alarmer og innkommende samtaler ved å veive med hånda. Disse funksjonene er bare starten, og akkurat som Pixel-enheter blir bedre over tid, så vil «Motion Sense» fortsette å bedre seg. Motion Sense blir tilgjengelig i utvalgte Pixel-land».

Slik låser den opp

Google skryter av at deres «FaceID»-teknologi fungerer fra nærmest alle vinkler og at man ikke behøver å «posere eller vente på at enheten låses opp og dretter sveipe opp for å komme til hjemkjermen», og at det er nok å strekke seg etter enheten for å låse den opp.

Og; teknologien er sikker nok til at den kan brukes til nett-handel og app-godkjenninger.

Kilde:
Google

Stikkord: Mobil, pixel