Frankrike satelitt-laser
Frankrike mener det ikke er en offensiv handling å utstyre sine egne satellitter med våpen. – Det er selvforsvar, sier landets forsvarsminister.

Annonse


Frankrike vil utstyre satellittene sine med laservåpen

I framtida kan verdensrommet fort bli en potensiell kamparena under krigføring – det er Frankrike klar over. Derfor investerer landet nå tungt i utvikling av teknologi som skal kunne forsvare Frankrikes tilstedeværelse i rommet.

Klare for å gjøre motstandernes satellitter «blinde»

Frankrikes forsvarsminister, Florence Parly, snakket torsdag om sin militære strategi for verdensrommet. Parly gjør det klart at Frankrike kommer til å respondere hvis satellittene deres trues.

– Hvis satellittene våre trues vil vi sørge for å gjøre motstanderne blinde. Vi reserverer oss retten og midlene til å respondere. Det kan involvere bruk av kraftige lasere distribuert fra våre satellitter eller fra patruljerende nanosatellitter, sa Parly.

– Ikke en offensiv strategi

Frankrike har bestemt seg for å bruke 4.3 milliarder euro på romforsvar innen 2025. Pengene skal gå til å oppgradere landets Syracuse-satellitter, som styres av den franske marinen. Satellittene skal i første omgang utstyres med kameraer for å kunne identifisere trusler, men senere vil de også få våpen – inkludert lasere – som skal kunne brukes for å angripe andre satellitter.

Annonse
– Aktivt forsvar er ikke en offensiv strategi. Det er selvforsvar, sa Parly under annonseringen av de nye planene, ifølge Business Insider

Den franske presidenten Emmanuel Macron kunngjorde 13. juli at Frankrike vil opprette en egen romstyrke innen september i år. Denne styrken skal operere på innsiden av den franske luftstyrken.

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse