DOOM til Switch, PS4 og Xbox
Krav om pålogging førte til kritikkstorm.

Annonse


DOOM til Switch, Xbox One og PS4 tilgjengelig

Bethesda har lansert de tre første DOOM-spillene, herunder DOOM I, DOOM II og DOOM 3, til Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, Android og iOS.

Relanseringen av klassikerne har imidlertid ført til en strøm av negativ publisitet. Grunnen til dette er at DOOM I og DOOM II krever at du logger inn på din Bethesda-konto for å kunne spille – ikke akkurat noe man trengte å bekymre seg over tilbake på 90-tallet.

Kjøpere av DOOM til Switch har vært særlig negative

DOOM til Switch får hard medfart
Spesielt upoplært er påloggingskravet i Switch-utgaven

Heldigvis krever ikke Bethesda at du logger inn hver gang du ønsker å spille. Etter at du har aktivert spillet gjennom den første innloggingen, vil du senere kunne spille fullstendig offline.

Annonse
Likevel er det på det rene at et slikt krav om innlogging er fullstendig unødvendig. Spesielt med tanke på at det er snakk om spill fra 90-tallet, spill som den gangen ikke krevde noen internett-tilgang for å kunne spilles. Bethesda har heller ikke lagt til noe nytt innhold som rettferdiggjør et krav om internettoppkobling.

DRM dreper kjøpslysten

Med det siste krumspringet sitt har Bethesda skapt stor misnøye, og det kan stilles spørsmål rundt om slike DRM-påfunn dreper kjøpslysten blant potensielle kjøpere – noe som igjen tilsier at selskapet taper salg som en indirekte følge av DRM-regimet sitt.

DRM-fadesen har også ført til et meme-utbrudd på Twitter:

Bethesda har ikke kommet med noen kommentar til all den negative kritikken selskapet har fått for påloggingskravet sitt, og fokuserer nok for tiden på den fremtidige lanseringen av DOOM Eternal.

Har du skaffet deg noen av DOOM-klassikerne igjen, og hva synes du om kravet til pålogging?

Kilde: Twitter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse