Butterfly tastatur
Butterfly-tastaturet er snart en saga blott.

Annonse


Vi kan snart vinke farvel til Apples skandale-tastatur

En gang i tiden var Apples tastaturer kjent for å være behagelige og holdbare. Men med introduksjonen av butterfly-tastaturet ble situasjonen snudd på hodet.

Og kritikken og problemene lot ikke vente på seg.

Får nytt tastaturdesign med saksebryter-taster

Mange MacBook-eiere har opplevd at tastene henger seg opp, setter seg fast og oppfører seg merkelig. Apple er klar over problemet og er godt på vei i prosessen med å kvitte seg med denne tastaturtypen.

Les også: Nå har de avslørt de nye MacBook Pro-tastene

Annonse


Tidligere i juli kunne vi skrive at den velrenomerte analytikeren Ming-Chi Kuo hevder at Apple skal skrote butterfly-tastaturet for godt.

Erstatningen blir visstnok et helt nytt design med saksebryter-taster og glassfiber som en viktig komponent for å gjøre de mer stødige.

Macbook Pro 16″ i år, resten neste år

Vi skrev også at «dessverre virker det som både den ryktede MacBook Pro 16-tommeren samt oppgraderingen av 13-tommeren uten Touch Bar kommer med butterfly-tastatur.». Ifølge Kuo stemmer ikke dette. Han hevder at 16-tommeren, som trolig kommer i butikkhyllene i september, leveres med Apples nye tastatur.

Kuos rapport sa tidligere at MacBook Air blir den første maskinen med det nye tastaturet, men det skal altså være feil. Air vil først få det nye tastaturet i 2020.

Apple: – Disse reparasjonene må prioriteres.

Butterfly-tastaturet har vært et problem både for brukerne og Apple helt siden det ble introdusert i 2015. Et hemmelig notat avslørte tidligere i år at tastaturproblemer hadde høy prioritet hos Apple Stores support-system.

I notatet skrev Apple:

De fleste tastaturrelaterte reparasjoner må utføres i butikkene til annen melding gis. Flere service-deler er sendt til butikkene for å støtte det økte volumet. Disse reparasjonene må prioriteres. Når du har fullført reparasjonen, sørg for å ha den korrekte serviceveiledningen på plass og følg alle reparasjonstrinnene nøye.”

Har du hatt problemer med butterfly-tastaturet?

Kilde:
MacRumors

Annonse