Starhopper test
Planen var å løfte dette fartøyet 20 meter over bakken. Det skjedde aldri.

Annonse


SpaceX var klare for Starhoppers første ordentlige test – så gikk det galt

I forkant av testen var det annonsert at forsøket skulle strømmes direkte på internett. SpaceX forberedte seg på Starhoppers største test hittil.

Starhopper er en prototyp av selskapets Starship-rakett. Målet med Starship-prosjektet er å utvikle et fartøy som kan frakte mennesker til Månen og Mars.

Men bare tre sekunder etter at Raptor-motoren på Starhopper ble startet opp, måtte forsøket avbrytes. På dette tidspunktet hadde motoren nådd en kapasitet på 80 prosent.

Løftet seg ikke

Fartøyet skulle egentlig foreta en oppskytning og løftes 20 meter opp i lufta. Så langt kom man aldri. Motoren rakk å skyte ut flammer og røyk, men det ordentlige take-off-øyeblikket uteble.

Annonse
«Det kan virke som at vi har avbrutt dagens test. Som du kan se har ikke fartøyet løftet seg i dag. Som nevnt tidligere er dette et program i utvikling. Testen i dag var for å teste grensene for dette fartøyet», sa SpaceX-ingeniør Kate Tice under den direktesendte hendelsen.

Se video av det avbrutte forsøket her:

Stod i brann forrige uke

Det er for øvrig bare en uke side Starhopper stod i fyr og flamme under en test av motoren. Omtrent fire minutter etter at motoren ble startet skjedde det en eksplosjon i bunnen av raketten. På dette tidspunktet var Starhopper omkranset av flammer. Også den hendelsen ble fanget på film.

I etterkant av hendelsen kunne Musk opplyse at Starhopper hadde det fint:

– Ja, det er en stor fordel å være lagd av sterkt rustfritt stål. Bryr seg ikke om litt varme, skrev Musk på Twitter.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse