John McAfee
John McAfee har vært på rømmen siden 2012.

Annonse


John McAfee arrestert etter funn av våpen og ammunisjon på luksus-yacht

John McAfee er først og fremst kjent som grunnleggeren av McAfee Antivirus, selskapet som ble solgt til Intel for 58 milliarder kroner i 2011, McAfee forlot selskapet i 1994.

Etterlyst av myndighetene

Men han har også havnet i medias søkelys av helt andre grunner tidligere. Blant annet har han vært på rømmen siden 2012 etter å ha vært mistenkt for å være involvert i et drap i Belize. McAfee har hele tiden benektet å ha noe med mordet å gjøre. Senere har myndighetene i Belize gjort det klart at McAfee ikke er siktet i saken, men at han hele tiden har vært en «person av interesse».

Ble holdt i husarrest

I disse dager er han dog mest kjent for å være presidentkandidat i USA. Men denne uken skal McAfee sporløst ha forsvunnet. Sjefen for president-kampanjen hans, Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez, opplyste i går at McAfee hadde blitt arrestert av politiet. Nå skriver nyhetsbyrået AP at han er løslatt.

Les også: Her snakker ITavisen med John McAfee – dette er hans dommedagsprofeti

Annonse


Fant våpen og ammunisjon

Gründeren ble arrestert av væpnede styrker i Den Dominikanske Republikk tirsdag da han skulle parkere yachten sin i Puerto Plata. Under arrestasjonen skal styrkene ha funnet flere høy-kaliber-våpen og ammunisjon, skriver AP. 19. juli postet for øvrig McAfee et bilde på Twitter der han poserte med våpen sammen med sin kone.

«John, Janice og hans mannskap lever og er i prosessen med å bli løslatt», skrev Loggia-Ramirez på Twitter.

Senere har også John McAfee publisert flere meldinger på Twitter.

«Jeg ble behandlet bra. Mine overordnede var vennlige og hjelpsomme. Men nå er det på tide å reise videre», skriver han på nettstedet.

Kona Janice har også publisert en beskjed:

«Vi er i sikkerhet og er på vei til flyplassen. Takk GUD!».

– Propaganda

John McAfee har hele tiden nektet for å ha vært involvert i kriminalitet. Forrige uke publisert kontoen hans en tweet der det ble hevdet at hans eneste kriminelle handling har vært å ikke «sende inn selvangivelsen».

«Resten er propaganda av den amerikanske regjeringen i et forsøk på å bringe meg til taushet».

Han hevder at han stiller i 2020-presidentvalget på en kryptovaluta-basert plattform og at han har utviklet en krypto-lommebok som er «umulig å hacke».

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse