xbox-one-meny-dashboard
Xbox One-menyen får noen endringer til høsten.

Annonse


Er du lei av den “gamle” Xbox One-menyen?

Brukergrensesnittet i Xbox One sin meny opplever en overhaling fra tid til annen: originalt var det preget av Windows 8 da konsollen lanserte i 2013, og etter to år ble konsollen oppdatert med det nye designet i Windows 10.

Raskere navigering

Microsoft annonserte i natt at enda en overhaling er på vei. Først og fremst fjernes tab-løsningen til fordel for nye knapper.

Knappene omfatter Xbox Game Pass, Mixer, Xbox Community og Microsoft Store for raskere tilgang enn noensinne, slik Microsoft lover. Nøyaktig hvordan det blir raskere og hvor raskere det blir er usikkert, for det er ikke all verdens å skifte mellom tabs med dagens løsning.

Siden alt foregår på én og samme skjerm så håper man også på å oppnå jevnere flyt overordnet sett med forbedret ytelse.

Annonse
Cortana-endring

I samme innlegg annonserer Microsoft at de fjerner muligheten til å bruke Cortana gjennom hodetelefoner. Blant annet skal de bevege seg fra opplevelsen som baseres på selve konsollen, og til en skyløsning der det er muligheter for dette. I praksis betyr det at du i stedet for å prate direkte med Xbox-konsollen din, heller kommer til å prate med den gjennom en annen Cortana-aktivert enhet. Det kan eksempelvis være Harman Kardon Invoke-høyttaleren, PC-en din eller applikasjoner på iOS og Android.

Enkelte Insider-brukere kommer til å motta den nye Dashboard-opplevelsen allerede i dag, og for alle andre brukere i høst.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse