Retweet knapp
Da denne knappen ble introdusert i Twitter i 2009, begynte tweets å spre seg raskere enn før.

Annonse


Angrer på at han utviklet denne knappen

Mannen som stod bak utviklingen av Twitters populære «retweet»-knapp for ti år siden, sier i et intervju med Buzzfeed at han i dag angrer.

– Det er som om vi ga en 4-åring et ladd våpen. Det er det jeg tror vi faktisk gjorde, sier Chris Wetherell til nettstedet.

Før Twitter lanserte knappen måtte brukere manuelt skrive «RT» og kopiere den andre brukerens tweet.

Les også: Nå kan du legge ved bilder, video og GIF-er i retweets

Annonse
Med den nye knappen ble det plutselig langt enklere å dele andre brukeres Twitter-innlegg.

Stilte aldri dette spørsmålet

Wetherell går også nærmere inn på hvilket spørsmål Twitter ikke stilte seg da knappen ble utviklet. Merkelig nok skal selskapet ikke ha diskutert hva slags innhold retweet-funksjonen egentlig ble brukt til å dele.

– Det spørsmålet ble nesten aldri et tema, sier han.

Da knappen kom dukket også begrepet «dunking» opp. Dette beskriver en mekanisme der brukere deler innleggene til meningsmotstandere, for så å sage ned meningene i en egen tweet. Dette ser Wetherell på som et stort problem.

Vil blokkere retweet-knappen

Han tror imidlertid ikke at det er for sent for Twitter å gjøre noe med problemene knappen medfører. Problemer som mobbing, og spredning av hatefulle ytringer, for å nevne noe.

Wetherell tror at en løsning på problemet kan være å blokkere retweet-knappen for grupper som er kjent for å spre hat og feilinformasjon.

Den tidligere Twitter-ansatte jobber ikke i selskapet i dag. Han har nå gått inn i gründerrollen og leder et oppstartsselskap. Navnet på selskapet vil han ikke avsløre overfor Buzzfeed.

Kilde:
Buzzfeed

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse