messenger-kids-sikkerhetsfeil
Det ble oppdaget en sikkerhetsfeil i Messenger Kids som lot barn være i samtaler med vilt fremmede.

Annonse


Messenger Kids hadde én oppgave og feilet med den

En rapport fra The Verge går i detaljer på hvordan Facebooks Messenger Kids-applikasjon feilet med den primære oppgaven den har og som gjør den forskjellig fra den helt vanlige applikasjonen for Messenger.

Bryter formålet med applikasjonen

Meningen med Messenger Kids er nemlig at barn utelukkende kan kommunisere med folk som sender forespørsel og som kun foreldrene til barnet kan akseptere, men en feil i applikasjonen ga alle brukerne muligheten til å starte samtale med hvem som helst, også vilt fremmede, ved å bruke gruppesamtaler.

The Verge skriver at den som opprettet gruppen kunne invitere brukere som var autorisert til å kommunisere med dem, uten at applikasjonen tok hensyn til hvorvidt de andre var autoriserte til å snakke med vedkommende. Som et resultat skal tusenvis av barn ha endt opp i samtaler med uautoriserte brukere, noe som bryter med formålet og prinsippet til Messenger Kids.

Kan føres til retten

Facebook har den siste uken sendt e-poster til foreldre som kan ha blitt utsatt for å redegjøre for problemet, der de skriver at gruppesamtaler inntil videre er deaktivert og at det ikke skal være mulig å opprette slike samtaler på denne måten igjen når de åpner muligheten for grupper i fremtiden.

Annonse
The Verge skriver at sikkerhetstabben kan ha rettslige implikasjoner for Facebook ettersom Messenger Kids har barn under 13 år som målgruppe og på den måten faller under en lov som ivaretar barns rettigheter til personvern på nett (Childern’s Online Privacy Protection Act). Det er det siste selskapet trenger i det de nå er ilagt en bot på fem milliarder fra Federal Trade Commision.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse