Huawei USA
Huawei mister mange ansatte i USA.

Annonse


Huawei mister 600 ansatte i USA

15. juli skrev vi at Huawei mister flere hundre ansatte i USA. Det er fra Huaweis datterselskap Futurewei de ansatte må gå.

To tredjedeler må gå

Nå er det klart at rundt 600 ansatte mister jobben i selskapet. Ettersom Futurewei har kun 850 ansatte totalt, forsvinner dermed en betydelig del av selskapet.

Futurewei er en forskningsavdeling eid av Huawei. Selskapet ble opprettet for å samarbeide med universiteter og forskningsinstitusjoner i USA.

Får ikke levere teknologi til Huawei

Huawei sier at oppsigelsene trådte i kraft 22. juli og at de ble gjennomført fordi sanksjonene gitt av amerikanske myndigheter gjorde det umulig å fortsette.

Annonse
Ettersom Huawei står oppført på USAs svarteliste får ikke Futurewei levere teknologi til morselskapet.

Arbeidet stoppet helt opp i mai

En ansatt i Futurewei, som ikke er berørt av oppsigelsene, sier ifølge Business Insider at selskapets drift stoppet opp etter 17. mai.

«Huawei ba alle i Futurewei om å laste opp alt til Huawei-skyen, like før bannlysningen trådte i kraft. Etter det stoppet Futurwei nesten alt arbeid», sier personen ifølge nettstedet.

Futurwei skal ha sendt inn mer enn 2 100 patentsøknader i USA. Dette inkluderer patenter innenfor telecom, 5G samt video- og kamerateknologi.

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse