Tesla Apple Project Titan
Flere Tesla-sjefer har forlatt selskapet til fordel for Apple.

Annonse


Apple har kapret nok en Tesla-sjef

«Project Titan» er navnet på Apples selvkjørende bil-prosjekt. Det har i lang tid gått rykter om at selskapet jobber med en selvkjørende elbil.

Men omstruktureringer i Project Titan-gruppen og en rekke motstridende melinger har sådd tvil om bilen noen gang kommer til å se dagens lys.

Enkelte hevder at Cupertino-giganten har slått fra seg tanken om å lansere sin egen bil, men en rekke signeringer den siste tiden har fått fart på ryktemølla igjen. I juni ble det også kjent at Apple kjøper Drive.ai, et selskap som spesialiserer seg på selvkjørende bilegenskaper.

Kanskje har de ikke gitt opp bilen likevel?

Annonse
Nok en Tesla-ansatt går til Apple

Nå kommer det nok en nyhet som i hvert fall ikke bidrar til færre spekulasjoner. Apple har nemlig hentet Steve MacManus. Han kommer til selskapet etter å ha hatt rollen som ingeniør-visepresident i Tesla siden 2015.

Bare iløpet av det siste året har Apple hentet tre Tesla-sjefer. I mars gikk Michael Schwekutsch til Apple etter å ha fungert som visepresident for Teslas kjøresystemer. I august gikk tidligere bilingeniør Doug Field over til Cupertino-giganten.

Nå er han Senior Director i Apple

MacManus var på sin side ansvarlig for utviklingen av interiøret i Tesla-bilene. Han har også hatt flere lederstillinger for andre bilprodusenter, blant annet Aston Martin, Jaguar, Bentley og Land Rover.

Under Tim Cooks ledelse trer han nå inn i rollen som Senior Director, skriver Bloomberg.

LinkeIn-profilen hans bekrefter også informasjonen.

– Tesla-kirkegård

Tesla-toppsjef Elon Musk har tidligere uttrykt irritasjon over Apples kapring av Tesla-ansatte.

I et intervju med en tysk avis i 2015 kalte han Apple for en «Tesla-kirkegård».

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse