microsoft_patent_sensor_wearable_devices_1
Det nye patentet til Microsoft avslører et potensielt comeback innen segmentet for wearables.

Annonse


Microsoft har patentert en avansert sensor for bruk i smartklokker og armbånd

Microsoft sluttet brått å selge trening- og aktivitetsarmbåndet sitt Band 2 i 2016 til stor skuffelse for mange, og tidlig i år havnet Health Dashboard og alle de tilhørende treningsrelaterte applikasjonene deres på det siste stadiet i livssyklusen. Spesielt på maskinvarefronten har det vært lite forventninger til Microsoft om at de skal lansere et nytt treningsprodukt, men nå har de altså patentert teknologi innen nettopp dette segmentet.

Kontroll på blodsirkulasjonen

Av patentdokumentene med de tilhørende illustrasjonene får man innblikk i en enhet som er utstyrt med multidimensjonelle optiske sensorer som genererer data om brukerens blodsirkulasjon. Det er gitt uttrykk for at den kan monteres på såkalte wearables, aktivitetsarmbånd og lignende.

Microsoft mener at endimensjonale sensorer man finner i populære produkter i dag er upresise i målingen og at man begrenses av dette. I tillegg til å gjøre en mer presis måling så mener Microsoft at den aktuelle sensoren kan oppdage en lang rekke helsemålinger man tidligere ikke har fått innen såkalte wearables.

Annonse


Kilde:
Neowin

Annonse