intel-ice-lake
Intels 10. generasjon prosessorer er gode nyheter for deg som skal gå til innkjøp av bærbar PC fremover.

Annonse


AMD kan mange ting – utkonkurrere Intel er ikke en av dem

AMD har den siste tiden gjenopptatt konkurransen med Intel. Introduksjonen av den nyeste Ryzen 3000-serien har gitt Intel kamp med hensyn til både pris og ytelse, men er det et sted Intel ikke bør føle seg truet så er det i segmentet som omfatter prosessorer til bruk i bærbare PC-er.

Mer strøm og høyere frekvens

Nylig ble nemlig ytelsestall fra Intels 10. generasjon Ice Lake i7-1065G7-prosessor lekket. Selv om prosessoren er myntet på bærbare maskiner så tyder resultatene fra benchmark-testen at den slår AMD sin nye Ryzen 9 3900X – interessant nok også til tross for at sistnevnte er ment til stasjonær bruk der den lener seg på langt høyere strømbruk (105W mot 15W i nye i7). Det er dessuten store forskjeller på frekvensene til de to komponentene å ta hensyn til.

I de lekkede Geekbench-resultatene ser man at Intels nye Ice Lake-prosessor som kjører i en HP Spectre x360 treffer 5691 poeng i test med singelkjerne, sammenlignet med AMDs flaggskip som måler inn på 5624. Isolert sett er det altså ikke prat om tidenes største forskjell, men det signaliserer hvordan AMD kan slite med å utkonkurrere Intel på maskinvare til bærbare PC-er.

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse