Xperia-1R
Sony kan ikke klandres for lite innovasjon innen mobilskjermteknologi.

Annonse


Xperia 1R kan være den første smarttelefonen med 5K-skjerm

Ifølge data som er fanget opp av en japansk nyhetsavis så er en kommende telefon fra Sony med modellnummeret J8220 verdens første av sitt slag, nemlig med 5K-skjerm. Telefonen virker i utgangspunktet å være Xperia 2, men kan se ut til å bli lansert under navnet Xperia 1R.

Overlegen pikseltetthet

Oppløsningen blir på imponerende 5040×2160 med et bildeforhold på 21:9 dersom lekkasjen stemmer. Det antas at telefonen blir utstyrt med 6.1-tommers skjerm noe som gjør oppgraderingen ganske spesiell – det betyr nemlig at telefonen vil ha 70 prosent flere piksler enn Xperia 1 med sin 6.5-tommers skjerm (3840×1644).

Sony-XPeria-1R-UA-PRof-740x575

I praksis betyr det dessuten at Xperia 1R tilbyr en pikseltetthet på hele 899(!), det er ganske imponerende spør du oss.

Annonse
Leder innen skjermteknologi

Sony har lenge blitt ansett som en slags leder og frontfigur innen skjermteknologi som også omfatter mobiltelefoner, men selskapet har til dels slitt med andre aspekter av det som utgjør en god smarttelefon. I sin tid var de blant de første produsentene til å introdusere en mobil med 720p-skjerm, og i nyere tid lanserte de Xperia Z5 Premium som var den første telefonen med en 4K UHD-skjerm.

En kan argumentere at en 5K-skjerm i mobilmarkedet ikke er så nødvendig, men det kan være på å gi Sony et forsprang innen gaming og VR-relaterte applikasjoner.

Sony Xperia 1R ventes å bli annonsert tidlig i september under IFA 2019 i Berlin. Med en 5K-skjerm i bildet ønsker vi ikke engang spekulere i prisen.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse