google-stadia-kontroll
Vi har fått innblikk i mange detaljer rundt Google Stadia, men det store spørsmålet er hvordan tjenesten tar seg ut i praksis. Vi gleder oss til å teste!

Annonse


Liker ikke Netflix-sammenligningen: – Kall det heller Xbox Live eller PS Plus

Google svarte forrige måned på de aller viktigste spørsmålene veldig mange gamere hadde i forbindelse med lansering av deres tjeneste for spillstrømming, Stadia. Vi fikk blant annet informasjon rundt priser og Pro-medlemskap samt hvilke spill som vil være tilgjengelige, men til tross for dette har man fortsatt hatt noen ubesvarte spørsmål.

Sammenlignes heller med PS Plus og Xbox Live

Selskapets produktsjef Adurey Doronichev har tatt til Reddit for å holde en runde med spørsmål og svar der han har besvart en rekke spørsmål.

Noe av det første Doronichev ønsket å gjøre rede for var sammenligningen med Netflix, der flere har omtalt Stadia som “Netflix for spill” eller noe i den duren. Han mener at dette er en misvisende sammenligning:

– For å være tydelig på dette så er ikke Stadia Pro “Netflix for spill” slik enkelte har uttalt. En bedre sammenligning vil være Xbox Live Gold eller Playstation Plus. Pro-medlemmer får 4K /HDR-strømming, 5.1-lyd, eksklusive rabatter og tilgang til gratisspill, skriver produktsjefen.

Annonse
Skal avholde enda en Stadia Connect

For å oppsummere AMA-økten ellers så kom det frem at Stadia Pro tilbyr “omtrent” ett spill gratis i måneden der man starter med Destiny 2. Om du bestemmer deg for å kansellere medlemskapet ditt for en periode også komme tilbake etter dette så får du tilgang til titlene som var gratis i perioden før du avlyste medlemskapet, slik at det ikke er en evigvoksende samling der man kan komme og gå som man vil, og forvente å ha tilgang til alt.

I starten vil det ikke være trofeer eller “achievements”, men Doronichev skriver at dette vil implementeres etterhvert. Spillmodifikasjoner vil heller ikke være tilstede, men det gis uttrykk for at dette er noe de ønsker å ta med i fremtiden.

  • Mulighet for familiedeling kommer tidlig neste år
  • Andre oppløsninger enn standard kommer senere, men fokuserer på de vanlige først (720p, 1080p, 4K)
  • Satser på å gjøre Stadia tilgjengelig på så mange enheter som mulig. Bør komme på iOS og Android i 2020
  • Kryssplattform og progresjon prioriteres av Google, men det er opp til individuelle utviklere om de ønsker å implementere det eller ikke
  • Blir sannsynligvis enda en Stadia Connect-økt om ikke lang tid

Google Stadia lanseres i Norge den 14. november, sammen med USA, Storbritannia og en rekke andre land. For å spille ved lansering så må du forhåndsbestille Stadia Founder’s Edition for 129 dollar. Pakken inkluderer en Stadia-kontroller, Chromecast Ultra og tre måneders abonnement på Stadia Pro.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse