google-huawei-1
Huawei har endret tone når det gjelder bruk av operativsystem på deres mobiltelefoner.

Annonse


Huaweis antatte Android-erstatter er ikke for mobiltelefoner likevel

Når Huawei kjørte på med full guffe og amerikanske trusselen hengende over seg så søkte de om rettigheter for et operativsystem kalt Hongmeng. “Alle” – også inkludert oss – antok at dette var et OS for mobil til å erstatte Android eller Windows. Nå viser det seg at dette ikke er tilfellet.

Fortsetter å bruke Android

Informasjonen kommer fra Catherine Chen, et styremedlem i det kinesiske selskapet. Hun forteller at Hongmeng aldri var designet for smarttelefoner, men at det er ment for industriell bruk, og at Huawei kommer til å fortsette å bruke Android på sine telefoner.

Huaweis egne mobil-OS har vært på ryktebørsen i flere år helt uavhengig av den relativt nyintroduserte konflikten med Trump-administrasjonen der tilbehør og utstyr fra selskapet ble svartelistet. På det kanskje mest dramatiske tidspunktet var det Huawei selv som uttalte at de kunne ha en Android-erstatter klar så tidlig som denne høsten, og gjentatte ganger var det Hongmeng som ble omtalt i denne forbindelse.

Endret tone

Uansett – det kinesiske selskapet ser ut til å ha endret tone på dette området etter at sanksjonene er løftet til en viss grad. Interessant nok er det også påpekt at Hongmeng kun har noen hundretusener linjer med kode, der Android har flere titalls millioner. Chen forteller at dette gjør Hongmeng tryggere, men uegnet for smarttelefoner.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse