iphone-x-lojalitet-apple
iPhone-brukeres lojalitet er nede i kjelleren om dagen. Sist den var på dette nivået var i 2011.

Annonse


Denne iPhone-statistikken burde skremme Apple

Nye undersøkelsestall viser at iPhone-eieres lojalitet er på sitt laveste siden 2011 – for åtte år siden. For Samsung er det svært gode nyheter.

Folk hopper over til andre plattformer

Ifølge statistikk fra BankMyCell så var det “kun” 73 prosent av 38 000 brukere som gjorde overgang til en nyere iPhone-modell siden oktober i 2018, til noe sterk kontrast fra det samme nøkkeltallet i 2017 som bikket 92 prosent – en god indikasjon på høy lojalitet. I den samme statistikken kommer det frem at 26 prosent av brukerne byttet inn sin iPhone X mot en telefon fra en annen leverandør enn Apple.

På en annen side var det kun 7,7 prosent av Samsung Galaxy S9-eiere som byttet telefonen sin mot en iPhone, og 18 prosent av de som forlot Apples mobilplattform valgte Samsung som erstatter.

Rom for feil

Det bør presiseres at BankMyCell kun er én av mange selskaper som tilbyr innbytteprogram, og i den forbindelse er det avdekket at statistikken herfra ikke er helt i samsvar med tilsvarende data fra CIRP som i januar pekte ut en lojalitetsprosent på 91 for iPhone-brukere, og 92 prosent for Android-brukere. De to undersøkelsene har ikke tatt hensyn til Apples egne oppgraderingsprogram.

Kilde:
Apple Insider

Annonse