donald-trump
Donald Trump er enig med investoren Peter Thiel om at Googles samarbeid med Kina må granskes.

Annonse


Trump anklager Google for Kina-forbindelser

Den amerikanske presidenten gir antydninger til at Google har ført et forrædersk samarbeid med Kina, og signaliserer at han vil sette i gang en etterforskning for å komme til bunns i det.

– Trump-administrasjonen skal ta en titt

I en Twitter-melding der han ifølge seg selv siterer Fox News så skriver han at medgrunnleggeren i PayPal, Peter Thiel, mener at Google bør bli etterforsket for forræderi, der han beskylder selskapet for å jobbe med den kinesiske regjeringen.

Peter Thiel er i Trumps egne ord en flott og briljant kar som har bedre innsikt enn noen andre i dette temaet, der han legger til at Trump-administrasjonen vil ta en titt på saken:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1151095675213553664

Annonse


Google på sin side benekter påstandene. Talskvinnen Riva Sciuto sier følgende: “Som vi har sagt før, så jobber vi ikke med det kinesiske militæret. Vi jobber med den amerikanske regjeringen, deriblant forsvarsdepartementet, i mange områder innen cybersikkerhet.”

Thiel skal i sitt opprinnelige utsagn uttalt at Google har valgt å jobbe med militæret i Kina fremfor det amerikanske.

Google-beskyldningene kommer i disse dager hvor republikanerne og demokratene sammen undersøker makten de store teknologiselskapene besitter, inkludert Facebook, Google, Amazon og Apple. I dag starter kongressens utspørring av Facebook i forbindelse med Libra-prosjektet deres, denne er ventet å ta to dager.

Kilde:
The Guardian

Annonse