tesla-model-s-long-range
Tesla gjør det Tesla kan best: endringer til utvalget sitt, prisreduksjoner og skroting.

Annonse


Skroter innstegsmodellene av Model S, X – senker prisen på de dyrere

I går kveld foretok Tesla en rekke endringer til nettsiden og det tilhørende bilsalget deres: fra og med nå tilbys ikke lenger variantene av Model X og Model S med den korteste rekkevidden, i et ledd av å gjøre systemet enklere og mer oversiktlig.

Rekordkvartal med over 50 prosent økning

Nå inndeles modellene i to kategorier: Long Range, og Performance.

Mens enkelte modeller i det hele tatt bare forsvinner så krymper utvalget til en viss grad, men til gjengjeld blir startprisen på bilene med lengre rekkevidde lavere. Dette følger etter et rekordkvartal med 95 200 leveringer i årets andre kvartal, samt en rekke andre prisjusteringer og diverse endringer av samme karakter før denne.

I hytt og pine har selskapet nærmest lagt til og fjernet varianter av bilene sine som de har følt for, i det som til tider har gitt inntrykk av å være nesten vilkårlig – men ja, det sitter nok noen tallknusere bak roret som vet bedre enn oss.

Annonse


“Ludicrous” blir standard – i Performance-pakken

Model S og Model X har fått utgaver i Standard Range som varte i noen uker før de ble fjernet fra bilrekken deres, hvorpå varianten ble introdusert på nytt etterhvert. Nå har de nok en gang fjernet denne, og man sitter igjen med Long Range og Performance.

Og med senkede priser på det som nå er de nye innstegsmodellene gjør at du får Model S og X i Long Range-utgaver for henholdsvis 781 900 og 836 900 kroner. De to har i samme rekkefølge 610 og 505 kilometers rekkevidde etter WLTP-standard.

En annen endring er at Tesla gjør “Ludicrous”-pakken standard på Performance-variantene – til sammenligning måtte en punge ut 20 000 dollar for dette.

Du får perlehvit som standard

For øvrig bør du være oppmerksom på en ting dersom du går til anskaffelse av Tesla. Forrige måned annonserte selskapets sjef på Twitter at den svarte lakkfargen som tidligere var standard ble erstattet med en simpel hvitfarge ved overgangen til juli.

Det viser seg altså ikke å stemme – i hvert fall ikke hittil: du får utstyrt alle bilene med Pearl White Multi-Coat helt gratis. Om det er en midlertidig løsning før selskapet får på plass den alternative hvitfargen er uvisst.

Kilde:
Reuters

Annonse