Redusert SSD lesehastighet på nye MacBook Air
2019-modellene av Apples MacBook testes for ytelse

Annonse


Nye MacBook Air er tregere

Lese- og skrivehastigheter på harddisken i årets modell av Apple MacBook Air viser seg å være noe tregere enn tilsvarende harddisk fra 2018. Den franske websiden Consomac har kjørt sammenligningstester mellom de to SSD-diskene med testprogrammet Blackmagic Disk Speed, og lagt ut resultatene.

Test avslørte forskjellen

2019-modellen av MacBook Air  bruker en SSD-disk som måler 1 GB/sekund i skrivehastighet – altså for all lagring til disken. Lesehastigheten (for åpning av filer og start av programmer) ble målt til 1.3 GB / sekund.

Til sammenligning hadde SSD-disken fra 2018 bare såvidt litt tregere skrivehastighet, på 920 MB / sekund. Men den største forskjellen er at fjorårets disk kunne lese fra disken med en hastighet på 2 GB / sekund. Med andre ord har 2019-modellen av MacBook Air 35% redusert lesehastighet.

Kan være kostnadsbesparing

Vel å merke ble testen utført kun på 256 GB størrelsen av disken, så det kan være andre forskjeller eller forbedringer på de andre modellene. Årsaken til den noe reduserte lesehastigheten på SSD-diskene i årets modell av denne disken kan være at Apple ønsker å kutte kostander – og dermed tilby MacBook Air til en litt lavere pris for å gjøre den mer tilgjengelig.

Annonse


Holder koken med bare en vifte

AppleInsider har også gjort en annen type test av nye 13-tommers MacBook Pro. De ville se om det nye designet med bare en kjølevifte vil være til hinder for ytelsen av Intel-prosessoren dersom denne kjører under press over tid.

Med sitt svært kompakte design så er kjøling av de interne komponentene en utfordring. Apple har lovet at MacBook Pro ikke skal droppe hastigheten under 1,4 Ghz ved belastning av prosessoren, og at den skal holde rundt 2,6 – 2,7 Ghz under normale forhold.

Testen som AppleInsider gjorde viste at 13″ MacBook Pro klarer å holde det tallene som Apple lover, selv med bare en kjølevifte som håndterer jobben.

Kilde:
MacRumors / AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse