facebook-google-frankrike-skatt
Facebook og Google blir begge berørt av den såkalte digitale skatten som innføres i Frankrike.

Annonse


Innkaller til høring om Frankrikes “digitale skatt”

Den amerikanske handelsrepresentanten (USTR, United States Trade Representative) har annonsert at de vil holde en offentlig høring den 19. august der temaet blit Frankrikes nylig innførte digitale skatt (Digital Services Tax) som krever inn tre prosent skatt fra suksessfulle teknologiselskaper. Eksempler på slike er Google og Facebook.

Gjelder de mest suksessfulle

Skatten er nøye regulert for å kun omfatte selskaper i ekstraordinære tilfeller. Kun dersom selskapet tjener inn 25 millioner euro i Frankrike og over 750 millioner euro på verdensbasis kan skatten kreves inn.

For de aktuelle selskapene så krever loven at de starter med å betale deres andel basert på inntektene fra starten av dette året.

USTR mener den nye loven diskriminerer amerikanske selskaper og at det dessuten avviker fra normene i den internasjonale skattestrukturen. Fra fransk side er loven i det hele tatt implementert som en konsekvens av at store, multinasjonale selskaper som bevisst opererer i områder med lav skatteprosent tar virksomhet fra lokale bedrifter.

Annonse
Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse