Apple Watch SOS
Denne funksjonen bidro til å redde en manns liv etter en vannscooter-ulykke i USA.

Annonse


Gir denne Apple Watch-funksjonen æren for at han fortsatt lever

Apple Watch får stadig flere helserelaterte funksjoner, og vi har iløpet av årene hørt mange historier om mennesker som har dratt nytte av disse funksjonene. EKG-målinger og pulsfunksjoner har blant annet varslet brukere om alvorlige hjerteproblemer.

Slet med å holde hodet over vann

Smartklokka har også en SOS-funksjon som lar brukere ta kontakt med nødetater når det trengs. Det fikk amerikanske Phillip Esho bruk for da han falt av en vannscooter i høy fart. Hendelsen skal ha skjedd ved Lake Michigan i Nord-Amerika.

Les også: Han hadde dødd i søvne hadde det ikke vært for Apple Watch

Høy bølger førte til at vannscooteren veltet, og kraften av bølgene sørget for at Esho slet med å holde hodet over vann, til tross for at han hadde på redningsvest.

Annonse
Helikopter og båter på plass etter ti minutter

I et radiointervju med WBBM sier mannen at han mistet telefonen sin da han falt av vannscooteren. Han husket imidlertid at han hadde på seg en Apple Watch. Han tok derfor i bruk SOS-funksjonen.

Esho sier til WBBM at han først var usikker på om nødanropet gikk gjennom, men at han etter ca ti minutter så et helikopter komme mot ham. Det viste seg at nødetatene heldigvis hadde blitt varslet av klokka. Både politi og brannvesen kom deretter ut til ham med båt.

Mannen sier han ikke vet hvordan det hadde gått med ham uten SOS-funksjonen.

Har du Apple Watch? Slik bruker du SOS-funksjonen

1: Trykk og hold inne sideknappen på klokken til glidebryteren for nødsignal vises.

2 :Fortsett å holde inne sideknappen. Vent til en nedtelling starter og du hører et lydsignal. Du kan også dra glidebryteren for nødsignal.

3: Når nedtellingen er ferdig, ringer klokken automatisk nødtjenestene.

Når samtalen avsluttes, sender Apple Watch en tekstmelding til nødkontaktene dine med gjeldende plassering, med mindre du velger å avbryte. Hvis stedstjenester er slått av, slås funksjonen på midlertidig. Hvis plasseringen din endres, får kontaktene dine en oppdatering, og du får et varsel ca. 10 minutter senere.

Kilde:
WBBM Radio / Apple


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse