Slik ser nye 13” Macbook Pro ut på innsiden
Reparatører vil neppe bli begeistret for å jobbe med 2019-modellen av Macbook Pro

Annonse


Slik ser nye 13” Macbook Pro ut på innsiden

Som seg hør og bør har reparatørtjenesten iFixit nok en gang tatt fra hverandre et nytt Apple produkt for å vise oss hva som er på innsiden. Denne gangen er det nye 13-tommers MacBook Pro som har blitt plukket fra hverandre.

Større batteri enn tidligere

En av de beste nyhetene er at 2019-modellen får et større batteri. Her er det et 58,2 Wh batteri – sammenlignet med 54,5 Wh batteriet som satt i forrige modell fra 2017. Den ekstra kapasiteten vil kanskje trenges også, siden nye Macbook Pro har fått en TouchBar, og en kraftigere prosessor som skal gi opptil 83% mer ytelse. Trolig vil batteriet ha omtrent samme levetid som Macbook Pro fra 2017, det vil si rundt 10 timer.

(Ill. iFixit)

Touchbar gir mindre høyttalere

iFixit melder også om et par andre forbedringer på innsiden av Apples nye Macbook Pro. Thunderbolt-kretskortet og de innvendige høyttalerne er nå egne moduler som ikke er loddet fast – og kan dermed lettere byttes ut ved reparasjon. Riktignok er høyttalerne også blitt litt mindre, men det foreligger ingen rapporter enda om dette vil påvirke lydkvaliteten merkbart.


(Ill. iFixit)

Men ikke alt er like positivit, sett fra en reparatørs ståsted. For eksempel er nå flash-minnet fastloddet i hovedkortet, og eventuelt bytte av dette betyr bytte av hele hovedkortet. Det er også andre designvalg Apple har foretatt innvendig som gjør at iFixit bare gir nye 13” Macbook Pro en 2 av 10 score på sin “reparerbar”-skala.

Kilde:
Cult of Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse