DeepMind Starcraft AI
DeepMinds AI-teknologi skal testes i offentlige kamper for første gang.

Annonse


Nå kan du møte DeepMinds AI når du spiller Starcraft II

DeepMinds AI-teknologi har allerede vist muskler i Starcraft II. Tidligere i år klarte selskapets AI å vinne 10-1 mot profesjonelle spillere.

Alphabet og Blizzard skal nå teste AI-en, AlphaStar, i et lite antall offentlige Starcraft II-kamper. Og det blir trolig en tilnærmet umulig oppgave for en menneskelig spiller å slå AlphaStar.

AI-en har nemlig over 200 års erfaring fra Starcraft-spilling. Den erfaringen har ført til at AI-en, så langt, ser ut til å være overlegen.

Anonyme kamper

I første omgang er det spillere i Europa som får sjansen til å bryne seg på AlphaStar. Men hvis du skulle være så (u)heldig å bli matchet mot DeepMinds AI, får du trolig aldri vite det. DeepMind annonserer nemlig ikke hvilke kamper «agenten» deres spiller.

Annonse
Vellykket Quake III Arena-eksperiment

Vi har tidligere omtalt DeepMinds forskning på kunstig intelligens. I mai ble det kjent at selskapets AI hadde klart å slå menneskelige spillere i Quake III Arena.

DeepMind utviklet noe de kaller «AI-agenter» – som representerer spillerne. Deretter trente de disse agentene ved å la dem spille capture the flag i 450.000 fullstendige runder. Totalt utgjorde dette fire år med ren spilltid, men det hele ble i realiteten gjennomført på bare et par uker.

Sluttresultatet av all treningen var altså at AI-en greide å slå menneskelige motstandere. Ifølge forskerne hadde AI-en en betydelig høyere andel seiere totalt sett, enn det menneskene den spilte mot hadde.

DeepMind AI Starcraft
DeepMind forsker på kunstig intelligens.

Du kan melde deg på

Starcraft-testingen er en del av en pågående studie på kunstig intelligens. Resultatene skal til slutt publiseres i et vitenskapelig tidsskrift.

«Hvis du har lyst til å hjelpe DeepMind med denne forskningen ved å bli matchet mot AlphaStar, kan du melde deg på ved å klikke “Meld meg på”-knappen i spillets popup-vindu. Du kan endre din påmelding når som helst ved å bruke “DeepMind meld meg på/av”-knappen på 1-v1 Versus-menyen», skriver Blizzard.

Slik oppfatter AI-en spillet

I en Q/A-seksjon på Blizzards nettsider forklares det at AlphaStar fungerer på følgende måte:

«Som menneskelige spillere oppfatter AlphaStar spillet ved hjelp av et kamera-lignende perspektiv. Dette betyr at AlphaStar ikke mottar informasjon om sine motstandere med mindre det er innenfor kameraets synsfelt, og det kan bare flytte en enheter til steder innenfor synets rekkevidde. Alle begrensninger som er lagt for AlphaStars ytelse ble designet i samråd med profesjonelle spillere».

Sjekk ut DeepMinds demonstrasjonsvideo for mer informasjon:

Kilde:
Engadget / Blizzard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse