Facebook poker bot
Slik så grensesnittet ut da spillerne prøvde seg mot Facebook-boten Pluribus.

Annonse


Frykter at Facebooks AI skal ta knekken på poker-industrien

Trevor Savage har spilt poker på et profesjonelt nivå i 15 år. Det har han tjent gode penger på.

Gjennom karrieren har han spilt inn mange millioner dollar.

Spilte om 50 000 dollar

Men i juni i år møtte Savage en helt spesiell motstander: en AI-bot utviklet av forskere fra Facebook og Carnegie Mellon-universitet. Savage var ikke alene. Han og et titalls profesjonelle poker-spillere fikk utfordringen. De skulle spille mot AI-en Pluribus, gjennom et pokerspill på internett.

Spillerne spilte mange timer hver dag, over en periode på 12 dager. For å gjennomføre poker-kampene fikk spillerne 50 000 dollar på deling. Hvor mye hver og en av dem fikk baserte seg på hvor gode resultater de kunne vise til.

Annonse
Spillet var klassisk Texas Hold ‘Em. For hvert spill deltok seks spillere. Noen ganger var det fem menneskelige spillere mot Pluribus-boten. Andre ganger var det fem versjoner av Pluribus mot én menneskelig spiller.

Overlegen

Etter 10.000 runder kunne AI-en skryte av gå seierende ut totalt sett. Pluribus var rett og slett overlegen. Hvis spillet hadde blitt spilt med brikker verdt 8 kroner, ville Pluribus vunnet rundt 8 000 kroner i timen hvis den spilte mot fem spillere.

Facebook kunngjorde selv resultatet av forskningen torsdag.

Savage ble imponert over teknologien.

– Det var helt klart at bot-en var en fundamentalt god, vinnende spiller, sier Savage, ifølge CNN.

Trevor Savage poker
Trevor Savage slet mot Facebooks AI.

Resultatene, som nå er publisert i Science, representerer den første gangen AI har klart å slå profesjonelle spillere i et et pokerspill med så mange spillere.

Pluribus er bygget på Libratus, AI-en som i 2017 klarte å slå profesjonelle spillere i to-spiller-poker. AI-en er trent ved å konkurrere mot seg selv, uten data fra tidligere spill.

Nye algoritmer

Poker er et komplekst spill, noe som gjør det utfordrende selv for AI å lykkes. Forskerne forklarer at de benyttet seg av en ny søkealgoritme som hjelper AI-en med å kun fokusere på noen få fremtidige trekk. I tillegg brukte den nye algoritmer som hjelper den med å spillere raskere mot seg selv.

«Ved å kombinere disse fremskrittene var det mulig å trene Pluribus ved å bruke veldig lite prosesseringskraft og minne», skriver Facebooks AI-forsker Noam Brown.

Han forklarer at prosesseringskraften og RAM-en tilsvarer sky-maskinvare verdt 150 dollar.

Koden for AI-teknologien kommer ikke til å bli lansert for offentligheten. Forskerne begrunner dette med «den potensielle påvirkningen på poker-miljøet».

– Dette kan være veldig skummelt for poker-miljøet, sier Brown.

Professor: – Jeg trodde ikke vi var i nærheten

Jason Les har også vunnet flere millioner gjennom pokerspillingen sin. Han ble, i likhet med Trevor Savage, mektig imponert over Pluribus.

– Vanligvis finner du ut hvor motstanderen din er svak, men det var ingen svakhet å finne her. AI-en var så sterk at du kunne ikke finne noe å utnytte eller dra fordel av, sier Les, ifølge Facebook.

Tuomas Sandhold er professor ved Carnegie Mellon-universitetet. Han bidro i utviklingen av Pluribus. Selv han er overrasket over resultatet.

– Det er helt sinnsykt. Jeg trodde ikke vi var i nærheten. Det var kun for et år siden at jeg begynte å få trua, sier Sandholm.

Kilde:
Facebook / CNN
Annonse


Annonse


Annonse


Annonse