Første gameplay av Call of Duty:Modern Warfare
Slik ser det kommende COD:Modern Warfare ut inne i spillet

Annonse


Se gameplay fra Call of Duty: Modern Warfare!

Torsdag fikk vi for første gang se ekte gameplay av det kommende Call of Duty: Modern Warfare. Traileren som kom ut for litt siden ga oss jo en smakebit på hvor store forbedringer vi kan vente oss visuelt, men via en direkte strømming live på Twitch i går fikk noen utvalgte YouTubere prøve, og vise frem spillbarheten i praksis.

Gunfight modus vist frem

Spillet er enda ikke ferdig, og det vare bare en begrenset spillmodus med noen få våpen som ble vist – men man kan allerede få godt inntrykk av hvordan neste Call of Duty kommer til å bli. Spillmodusen som ble vist var Gunfight. Her er det to små lag, hvert med to spillere, som skal kjempe mot hverandre i relativt små områder.

Alle spillerne får tildelt et visst sett med våpen, men disse byttes om på for hver ny runde. I videoen fra strømmingen kan vi se både hagle, pistol, og sniper rifle i flittig bruk. Gunfight-modusen går tilbake til røttene med simplere gameplay, med litt mer snev av strategi og sniking – selv om det selvsagt også er mye rom for intens action innimellom.

Mer strategi enn før

Foregående COD titler de senere år har fulgt en trend hvor spillbarheten bare har gått raskere og raskere for seg, så det tyder på at utvikleren Infinity Ward nå vil bringe inn litt mer elementer av “tenk før du skyter”. Reaksjonene så langt fra fansen har vært stort sett positiv – med visse sammenligninger til Rainbox Six:Siege og Battlefield –serien, hvor det ikke alltid lønner seg å løpe rundt og sprute kuler som Rambo.

Annonse


Til gjengjeld ser våpnene ut til å ha blitt kraftigere, og i gameplay-strømmingen i går kunne man se at spillerne – hvertfall i Gunfight modus – starter med 100 i helse, uten mulighet for å få den opp igjen. All skade du tar er altså permanent.

Beste grafikk så langt i serien

Interessant er det også å merke seg at grafikken og effektene i Call of Duty: Modern Warfare allerede ser mye bedre ut enn forrige spill i serien. Call of Duty har alltid vært mer kjent for spillbarhet enn grafikk – men nå begynner de endelig å nærme seg den grafiske kvaliteten som f.eks. Battlefield-serien har hatt.

Blandt de nye effektene er røyk som kommer ut av munningen på våpenet etter at du skyter, og et mer realistisk system for å dukke frem bak vegger eller andre dekninger.

Se også:

Kilde:
EuroGamer

Annonse


Annonse


Annonse