Tesla autopilot kildekode
Tesla anklager kinesisk selskap for kopiering av design, teknologi og forretningsmodell.

Annonse


Tidligere Tesla-ansatt innrømmer: Lagret Autopilot-kildekode på privat iCloud-konto

Det kommer frem av søksmålet, som ble levert av Tesla i mars i år. Personen det er snakk om, Guangzhi Cao, innrømmer at han skaffet seg tilgang til kildekoden og lastet den opp til en privat iCloud-konto i form av zip-filer. Cao var en av rundt 40 mennesker som har tilgang til kildekoden for Autopilot-systemet.

Mannen er nå anklaget for tyveri av forretningshemmeligheter. Cao er sterkt uenig i anklagen. Advokatene hans hevder at Cao «gjorde en betydelig innsats for å slette og/eller fjerne alle disse Tesla-filene før hans separasjon fra Tesla».

Lastet opp mer enn 300.000 filer til iCloud

I søksmålet skriver Tesla at Autopilot-funksjonen som Cao jobbet med, er «kronjuvelen av Teslas intellektuelle eiendomsportefølje». Selskapet skriver også at mannen forsøkte å ta disse handelshemmelighetene videre til Xiaopeng Motors.

Det er i sistnevnte selskap Cao jobber i, i dag. Jobbtilbudet skal han ha fått i 2018. Ifølge LinkedIn-profilen hans utvikler han og leverer selvkjørende bilteknologi for selskapet.

Annonse


Xpeng elbil
Kopierer Xpeng Teslas design? Det mener i hvert fall Tesla.

«Lenge før han forlot oss (Tesla, journ. anm), begynte Cao å laste opp fullstendige kopier av Teslas Autopilot-relaterte kildekode til sin personlige iCloud-konto – mer enn 300.000 filer og kataloger, noe som bryter med Teslas retningslinjer og avtaler med Cao», heter det videre i søksmålet. Xiaopeng Motors (går også under navnene XMotors og XPeng) er et kinesisk selskap som jobber med elektriske biler og som blant annet er støttet av gigantselskapet Alibaba.

Ligner på Project Titan-søksmål

Er det noe kjent med Xiaopeng Motors? Et lignende søksmål fra 2018 kan være grunnen til at du drar kjensel på navnet. I fjor saksøkte Apple en tidligere ansatt som hadde stjålet filer fra Project Titan, selskapets prosjekt for selvkjørende bil-teknologi. Mannen ble arrestert på en flyplass da han var på vei til Kina for å begynne i ny jobb hos Xiaopeng Motors.

Tesla: – De kopierer oss

Xiaopeng Motors er ikke saksøkt av Tesla, men elbil-produsenten anklager likevel selskapet for å kopiere ideer.

«Inspirert av, og på et oppdrag for å slå Tesla, har XMotors angivelig designet sine biler rundt Teslas åpen kildekode-patenter og har kopiert Teslas design, teknologi og til og med forretningsmodellen», skriver Tesla i søksmålet.

Men Xiaopeng Motors er ikke enig. Selskapet nekter for å være involvert i det potensielt nye ansatte gjør. Styreformann He Xiaopeng kaller søksmålet for «tvilsomt», skriver Bloomberg. Han sier også at det er en «naturlig talent-flyt» mellom Xiaopeng Motors og Tesla.


Kilde:
Engadget / The Verge

Annonse