Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nye MacBook Pro får også en touchbar under skjermen (Ill.: Apple)

Nye 13” MacBoo Pro opptil 83 prosent raskere

Geekbench-tall viser imponerende forbedring

2019-modellen av 13-tommers MacBook Pro ligger an til å bli betydelig raskere enn forrige utgave som kom ut i 2017 – dette bekrefter nye tall som har kommet ut etter testing med Geekbench. Basismodellen har en firekjerners 1.4 Ghz Core i5 prosessor fra Intel som viser seg å yte 6,8 prosent mer ved bruk av en kjerne – og hele 83,4 prosent mer ved måling av flerkjerne-bruk.

Sammenlignes med 2017-utgaven

Dette er altså da sammenlignet med 2017-utgaven som hadde 7. Generasjons prosessor fra Intel, mot den nye som er 8. generasjon (begge Core i5). Det var ingen versjon ute i 2018, derfor sammenligningen.

Mer spesifikt så har 13-tommers modellen en prosessor som er spesiallaget for Apple, med modellnavnet Core i5-8257U. Dette er del av Intels “Coffee Lake” cpu-serie, med 15 watts strømforbruk og boost frekvens på maks 3,9 Ghz.

Oppgradering mulig

Denne MacBook Pro modellen kan også oppgraderes til en 8. Generasjons Core i7 prosessor på 1.7 Ghz. Geekbench-tall for denne antyder en 60 prosent økning i ytelse over 2017-modellen.

Apple selv reklamerer med at 2019-modellen skal være “to ganger så kraftig” som forrige generasjon fra 2017.

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, coffee lake, intel, macbook, macbook pro, Maskinvare, notebook, teknologi