google-translate-kamera
Translate-funksjonen som bruker mobiltelefonens kamera blir nå mye bedre, med 60 nye språk.

Annonse


Googles kameraoversetting blir bedre med oppgradert AI og 60 nye språk

Google ruller i disse dager ut en stor oppdatering til kamerafunksjonen på Translate-applikasjonen deres. I den nye utgaven har man fått støtte for ytterligere 60 språk (totalt 88 nå, norsk er blant disse) og noen imponerende forbedringer.

Flere språk, jevnere kamera og bedre oversettelser

For deg som aktivt bruker applikasjons kanskje mest nyskapende funksjon så er dette veldig gode nyheter. Hittil har kamerafunksjonen vært svært nyttig i situasjoner der man trenger å oversette skilt, menyer, plakater og lignende, men mye av dette har vært preget av noe dårlig kvalitet i både oversettelsene og funksjonens grensesnitt, sammen med noe begrenset antall språk å oversette fra.

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/SubXl5RYuFKR9HcSx2ed2zpEwC0=/600×0/filters:no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/18300214/google_translate_update.gif

Den ferske oppdateringen får bukt med disse manglene – blant annet fungerer oversettingen betraktelig raskere, og det er lagt til støtte for 60 nye språk. Nøkkelen skal visstnok ha vært Googles AI for oversettelse (NMT, neural machine translation) som nå er implementert i kamerafunksjonen.

Annonse
Oppdager språk automatisk

Dessuten vil den oppdaterte versjonen av applikasjonen automatisk oppdage hvilket språk man har foran seg slik at brukeren ikke trenger å innstille dette manuelt.

Her kan du se en liste med språk som fungerer med kameraoversettelse i Translate-applikasjonen etter oppdateringen. Ifølge selskapet er den nye oppdateringen tilgjengelig for kanskje én prosent av brukerne i dag, mens den ruller ut til alle i løpet av de kommende ukene.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse