Walkie Talkie Apple Watch
Denne appen kan ikke brukes av Apple Watch-eiere før selskapet har lansert en feilretting.

Annonse


Apple tvunget til å skru av Walkie Talkie-appen

Da watchOS 5 ble introdusert i fjor fikk Apples smartklokke en ny funksjon, nemlig Walkie Talkie-appen. Med funksjonen kan Apple Watch-eiere kommunisere med hverandre ved hjelp av push-to-talk-samtaler.

Men Apple har nå skrudd av Walkie Talkie-appen på grunn av en sårbarhet i appen. Ved å utnytte sårbarheten kan hackere lytte til samtaler på andres iPhone-enheter, sier Apple i en uttalelse til TechCrunch.

Apple: – Ikke utnyttet

Selskapet hevder videre at så langt de vet, er ikke sårbarheten utnyttet av noen.

«Vi ble akkurat klar over en sårbarhet relatert til Walkie Talkie-appen på Apple Watch og har skrudd av funksjonen mens vi raskt fikser problemet. Vi beklager til våre kunder for ulempen denne eventuelt medfører og vi vil gjenopprette funksjonaliteten så raskt som mulig. Selv om vi er ikke er kjent med at sårbarheten er brukt mot kunder, og spesifikke forhold og en serie hendelser kreves for å utnytte den, tar vi sikkerheten og privatlivet til våre kunder svært seriøst. Vi konkluderte med at å skru av appen var den riktige avgjørelsen ettersom denne feilen gjorde det mulig for noen å lytte gjennom andres iPhone uten tillatelse».

Annonse
Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse