Huaweis OS kan bli raskere enn Android og iOS
Android vil snart forsvinne fra Huaweis mobiler

Annonse


Huaweis OS kan bli raskere enn Android og iOS

Kinesiske Huawei har begynt å forberede seg på å stå mer selvstendig i nær fremtid. Den nye strategien er en direkte følge av at selskapet har mistet, eller snart kommer til å miste, tilgang til mange viktige partnere på både program- og maskinvaresiden. Eksempelvis vil ikke Google lengre tillate Huawei å bruke hverken Android som operativsystem, eller Google-apper som Gmail eller Maps på mobilene.

Som svar på dette har Huawei fremskyndet utviklingen av sitt eget operativsystem, som de registrerte med varemerket HongMeng i juni måned. Og ikke bare skal dette være ment for mobiltelefoner – men også nettbrett, pc’er, og andre typer enheter.

Mer enn bare et mobilt OS

Sjefen for Huawei, Ren Zhengfei, sa nylig i et intervju med det franske bladet Le Point at HongMeng skal bli mer enn bare et alternativ til Android. De har planer om at det nye OS’et skal kunne være et bindeledd mellom mange typer enheter, deriblandt også selvstyrte biler.

Zhengfei fremhevet også at HongMeng skal være godt optimalisert for ytelse, og at operativsystemet vil ha en prosessforsinkelse på mindre enn fem millisekunder – noe som ifølge ham vil gjøre det “mest sannsynlig” raskere enn Android eller iOS.

Annonse
Utbredelse vil bli hovedutfordringen

Samtidig innrømmet Huawei-sjefen at selskapet hans kommer til å møte en stor utfordring når det gjelder utbredelse og etablering av det nye operativsystemet. Spesielt på app-markedet, som domineres fullstendig av Google og Apple. Som del av strategien fremover vil Huawei utvikle sin egen app-store slik at utviklere lettere kan lage og distribuere apper og spill til platformen.

Det ventes at HongMeng slippes ut først i Kina til høsten, og at det deretter vil lanseres for alle Huawei-mobiler og enheter i resten av verden tidlig neste år.

Kilde:
WccFtech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse