Chrome-global-media-controls
Det kan se ut som Chrome får en ny avspiller-knapp i nettleseren etterhvert.

Annonse


Denne knappen er et mareritt for videoer med automatisk avspilling

Google kan i nær fremtid legge til en dedikert knapp for avspilling og pause i Chrome-nettleseren som gjør det mulig å pause eller å spille av videoer fra hvilken som helst nettleser-tab.

Gir utvidet kontroll

Medier som ZDNet og Techdows har oppdaget en funksjon kalt Global Media Controls i en nyere Canary-utgave av Chrome, ment for utviklere. Ved aktivering av denne funksjonen så får man opp et avspillerikon ved siden av nettsidens URL (ved bokmerke-stjernen) i de tilfellene man har en video på i bakgrunnen. Ved å klikke ikonet så dukker en større oversikt opp, der man kan pause, spille av eller spole frem og tilbake uten å gå til selve videoen.

Ekstra hjelpsomt nå

Det er flere situasjoner en slik funksjon kan være hjelpsom, men spesielt nyttig kan den være for å motvirke plagsomme videoer som automatisk spilles av eller når man trenger å kontrollere en YouTube-video i bakgrunnen.

For ikke så lenge siden fjernet Google muligheten for å kutte lyden fra en bestemt fane ved å trykke høyttalerikonet da det samtidig ble introdusert i en høyreklikk-funksjon, slik at den nye metoden blir ekstra nyttig dersom den implementeres for alle etterhvert.

Annonse


Om du føler for å teste funksjonen så kan du laste ned Canary her. Du må aktivere følgende flag-uttrykk: chrome://flags/#global-media-controls

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse