Bill Gates Steve Jobs
Forholdet mellom Jobs og Gates var komplisert.

Annonse


Bill Gates med Steve Jobs-hyllest: – Han var en drittsekk og en trollmann

Apple og Microsoft har i flere tiår vært bitre rivaler, noe forholdet mellom Steve Jobs og Bill Gates har illustrert flere ganger. De to prominente lederskikkelsene var både konkurrenter, fiender og noen ganger venner. Ofte alt på en gang.

– Trylleformlene fungerte ikke på meg

Det er ikke så altfor ofte at Gates snakker om avdøde Steve Jobs, men i et intervju med CNN åpner den tidligere Microsoft-sjefen opp om det spesielle og bisarre forholdet.

Gates bruker ord som «trollmann» og «trylleformler» når han omtaler Steve Jobs. Han omtaler også seg selv om «en liten trollmann».

– Jeg var som en liten trollmann. Han (Jobs, journ. anm) tok i bruk trylleformler og jeg så at folk ble trollbundet. Men fordi jeg er en liten trollmann, fungerte ikke trylleformlene på meg, sier Gates i intervjuet, ifølge Bloomberg.

Annonse
Mener Jobs var best på dette

Gates mener at Jobs hadde flere unike kvaliteter.

– Jeg har ennå til gode å møte noen som kan måle seg med Jobs evne til å finne talenter, hyper-motivere talentet og ha en en design-forståelse av «å, dette er bra. Dette er ikke bra», sier Gates.

Den tidligere Apple-sjefen hadde også en særegen evne til å overbevise folk med produkter som ikke engang lyktes, mener Gates. Han klarte kunsten å lykkes selv når han feilet.

Som et eksempel trekkes NeXT-maskinen fra 1988 fram. Den ble til syvende og sist en fiasko.

– Den feilet totalt, den var så ubrukelig, men likevel klarte han å trollbinde folk, sier Gates.

– Også mye positivt

Gates erkjenner også at Jobs kunne være vanskelig å forholde seg til. Ordet «drittsekk» blir blant annet nevnt i intervjuet.

– Men han brakte også med seg noen veldig positive ting sammen tøffheten sin, sier Gates.

Etter at saken ble omtalt i Bloomberg har også Tesla-sjef Elon Musk delt artikkelen med sine følgere. «Katten er ute av sekken». skriver Musk:

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse