lagmannsretten
Henrik Huseby tapte mot Apple, og må derfor betale dem lisens, knuse de ulovlige skjermene og dekke saksomkostningene til selskapet på nesten 80 000 kroner

Annonse


iPhone-reperatøren tapte mot Apple

Henrik Huseby tapte mot Apple.

Tapte mot giganten

Saken har fått mye oppmerksomhet av to grunner: Huseby driver ingen stor operasjon og det faktum at det er et større internasjonalt fokus om dagen på retten om å kunne fikse dingsene sine selv – dette er et ledd i Apples forsøk på å ha monopol på service på egne produkter

Dette er saken

Som vi meldte 7. juni:

“Henrik Huseby driver enkeltmannsforetaket PCKompaniet, og utfører blant annet service på iPhone og iPad-enheter. 

Annonse
Men så, i fjor, ble han saksøkt av Apple for 60.000 kroner. Cupertino-giganten mente at det var ulovlig for Huseby, som ikke er en godkjent Apple-reparatør, å bruke Apple-deler fra Kina – riktignok med Apple-logo på, men som ble malt/lakkert over av leverandøren. 

Saken endte opp i retten. 38-åringen stod plutselig alene i en rettsak, der motparten var et selskap som er verdt over 1.000 milliarder dollar.”

Slik ble han dømt

Lagmannsretten har funnet at skjermene Huseby har brukt er ulovlige kopier – derfor er han beordret til å ødelegge 62 iPhone-skjermer, betale Apple 5500 kroner i lisens og dekke Apples saksomkostninger å få mobilskjermene ødelagt.

Heldigvis for Huseby mener dommerne at saken er så prinsipiell viktig at han slipper unna med å betale 75 000 kroner for Apples saksomkostninger, og ikke hele beløpet på nesten 250 000 kroner som ankesaken kostet.

Apple har ikke kommentert den siste utviklingen, og Husebys advokat har heller ingenting mer å tilføye akkurat nå, men Huseby skjønner ikke at lagmannsretten kommer til en annen konklusjon enn tingretten og at Apple nå kommer til å få et jerngrep på service.

Apple uttalte i 2018 at de ikke har noe imot forrettningene til Huseby i seg selv, men at selskapet gjør det de kan for å sikre seg mot falske kopier.

Kilde:
DN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse