edge-stavekontroll-chromium
Microsoft skal legge inn den velkjente stavekontrollen i Chromium.

Annonse


Vil la Chromium-brukere ha tilgang til Windows stavekontroll

Microsofts beslutning om å skifte over til Chromium-basert nettleser har hatt den konsekvensen at selskapet får delta i den generelle utviklingen av Chromium-prosjektet som helhet. I tur betyr dette at selskapets bidrag ikke bare kommer Microsoft Edge-brukere til gode, men også brukere av nettleserne Chrome, Vivaldi og Opera.

Kan velge mellom de to

Selskapet skal visstnok være i gang med å erstatte den standard stavekontrollen i Chromium, Hunspell, med Microsoft sin egen. Det går frem av en samtale mellom ansatte i selskapet:

“… man tar sikte på å integrere Windows-spellchecker i Chromium-prosjektet sånn at brukeren selv kan velge mellom denne og Hunspell …”

Meldingen hadde i utgangspunktet mer innhold til seg, men dette var litt i overkant teknisk og derfor utelatt. Av meldingen går det frem at Microsoft ikke erstatter Hunspell fullstendig, men at brukeren får et valg mellom de to som tilsynelatende lett kan omgjøres dersom man ombestemmer seg.

Neowin skriver at det allerede er en innstilling for “aktivering av Windows OS spellchecker” i den nyeste Canary-versjonen av Chrome, men at knappen ikke gjør noe særlig akkurat nå.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse